Μήνυση στη… Γερμανία κάνουν οι Rammstein

Μήνυση στη… Γερμανία κάνουν οι Rammstein

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]ι Rammstein μήνυσαν την Γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να συμπεριλάβει το δίσκο του 2009 Liebe Ist Für Alle Da, σε λίστα με απαγορευμένες κυκλοφορίες σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle

Η επιτροπή με την ονομασία Federal Department For Media Harmful To Young Persons, είχε αποφανθεί πως το τραγούδι Ich Tu Dir Weh (Θα Σου Κάνω Κακό), μαζί με μια φωτογραφία στο booklet που παρουσίαζε έναν άνδρα να ετοιμάζεται να χτυπήσει μια γυμνή γυναίκα, προωθούσε το μη ασφαλές σεξ και τον σαδομαζοχισμό.

Αυτή η επιτροπή έχει ως αποστολή να εντοπίζει κάθε είδους κυκλοφορία που μπορεί να προκαλέσει οτιδήποτε αρνητικό σε νέους ανθρώπους. Η δικαιοδοσία της εκτείνεται σε λογοτεχνία, κινηματογράφο, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και ιστοσελίδες. Ο δίσκος Liebe Ist Für Alle Da (Υπάρχει Αρκετή Αγάπη Για Όλους) μπήκε στον κατάλογο και η μπάντα δεν μπορούσε να τον πουλήσει, παρουσιάσει ή νοικιάσει δημόσια σε ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Η πρόεδρος της επιτροπής είχε δηλώσει το 2009 ότι το σύνολο των απαγορευμένων δίσκων είχαν να κάνουν με μηνύματα ρατσισμού και ακραίου εθνικισμού, αλλά υπάρχουν και πολλοί που μπήκαν στον κατάλογο λόγω στίχων σκληρής βίας σε συνδυασμό με πορνογραφικές αναφορές. 

Tελικά, ο δίσκος βγήκε από τη λίστα μετά από απόφαση δικαστηρίου, καθώς η επιτροπή αγνόησε την καλλιτεχνική ελευθερία. Ωστόσο οι Rammstein θεωρούν πως η απαγόρευση κόστισε απώλεια 85.000 πωλήσεων με οικονομική ζημιά 65.000 ευρώ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το καλοκαίρι.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *