Μήνυση για το σλόγκαν του Bandersnatch έφαγε το Netflix

Μήνυση για το σλόγκαν του Bandersnatch έφαγε το Netflix

Μπελάδες έβαλε στο κεφάλι του το Netflix με το κατά τα άλλα, ωραίο, Bandersnatch.

Ένας εκδοτικός οίκος από το Vermont των ΗΠΑ, με το όνομα Chooseco, κατέθεσε μήνυση για τη χρήση της φράσης: Choose Your Own Adventure μέσα στην interactive ταινία και ζητά να αποζημιωθεί με 25 εκατομμύρια δολάρια.

Στην μήνυση που κατέθεσε η δικηγορική ομάδα (μπορείτε να τη διάβάσετε -> ΕΔΩ) αναφέρουν ότι αυτή η φράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ομότιτλη σειρά βιβλίων του εκδοτικού, όπου ο αναγνώστης αποφασίζει τη ροή της ιστορίας.

Ο εκδοτικός Chooseco αναφέρει πως το Bandersnatch διαφημίστηκε με τη συγκεκριμένη φράση, όπου είναι κατοχυρωμένη για χρήση σε ταινίες, βιβλία κ.α. με την 20th Century Fox να έχει ήδη τα δικαιώματα για ταινία στο μέλλον (δηλαδή η Disney πια;)

Μήνυση για το σλόγκαν Bandersnatch έφαγε το Netflix

Και αν κάποιοι από εσάς σκεφτήκατε, έλα μωρέ. Κατά τύχη θα έγινε, το 2016 το Netflix ήταν σε συζητήσεις με τον Chooseco, για σειρές και animation, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει την άδεια του.

«Το Netflix σκόπιμα χρησιμοποίησε το διάσημο σλόγκαν της Chooseco για να επωφεληθεί από τις θετικές συσχετίσεις – και τη νοσταλγία για – το εμπορικό σήμα των ενηλίκων που διαβάζουν τη σειρά ως νεαροί», ισχυρίζεται η αγωγή.

Η συνέχεια στα δικαστήρια. Μέχρι τότε, διαβάστε πάλι το review μας για το Bandernsnatch και δείτε αν καταφέρατε να βγάλετε όλες τις εκδοχές της ιστορίας.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *