Κάντε εικονικό tour στο Stanley Hotel που ενέπνευσε το The Shining

Κάντε εικονικό tour στο Stanley Hotel που ενέπνευσε το The Shining

Μέσα από την καραντίνα μας, εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για… εικονικούς περιπάτους στα αγαπημένα μας στοιχειωμένα μέρη. Μετά το στοιχειωμένο σπίτι του Wintchester που το τιμήσατε δεόντως, έρχεται η ώρα του Stanley Hotel που ενέπνευσε το The Shining.

Μάλιστα, έχει το γούστο του να αναφέρουμε πως το διάσημο (στους φίλους του Stephen King και όχι μόνο) ξενοδοχείο στο Oregon των ΗΠΑ, ονομάζεται Stanley Hotel, ενώ ο… Stanley Kubrick το απέρριψε ως πιθανό σημείο για γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου.

Το Overlook Hotel που βλέπουμε στην ταινία είναι το Timberline Lodge, όπου έχει φιλοξενήσει μια ντουζίνα ακόμα ταινίες.

Κάντε εικονικό tour στο Stanley Hotel που ενέπνευσε το The Shining

Το Stanley Hotel, κατασκευασμένο το 1903 από τον Freelan Oscar Stanley, φιλοξένησε το 1974 για ένα βράδυ τον διάσημο συγγραφέα (τότε απλώς ανερχόμενο) και τη γυναίκα του Τάμπιθα, ως πείραμα για πάρει έμπνευση για το βιβλίο που είχε ξεκινήσει με τίτλο Darkshine και το τοποθετούσε σε Λούνα Παρκ.

Σε εκείνο το χώρο όμως κατάλαβε πως η ιστορία του χρειαζόταν απομόνωση, αφού όπως και στο βιβλίο/ταινία, το ξενοδοχείο ήταν έτοιμο να κλείσει για σεζόν και ο KIng με τη σύζυγο, ήταν οι μόνοι πελάτες.

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο King, το ίδιο βράδυ δείπνησαν με την Τάμπιθα σε μια άδεια αίθουσα, με ορχηστρική μουσική να παίζει από τα ηχεία και να αντηχεί στους άδειους διαδρόμους. Το ίδιο βράδυ όταν πήγε για ύπνο, ήξερε τι έπρεπε να κάνει ώστε το The Shining να πάρει τη μορφή που ξέρουμε σήμερα.

Τώρα, τη γνώμη του για την ταινία την ξέρετε. Δεν είναι και από… τις αγαπημένες του.

O Stephen King πραγματικά μισεί το The Shining του Kubrick

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *