«Δεν υπάρχει Civil War χωρίς τον Spider-Man»

«Δεν υπάρχει Civil War χωρίς τον Spider-Man»

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]ολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη συμμετοχή ή όχι τελικά, του Spider-Man στο επερχόμενο Civil War της Marvel. Και έχουν βάση οι ανησυχίες μερικών. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Η original ιστορία του Civil War στα comic, βασίζεται στην παρουσία του Spider-Man και την ισορροπία που προσπαθεί να φέρει ανάμεσα στον Iron Man και τον Captain America.

Αρχικά όλοι είχαν ξενερώσει με το άκουσμα του Civil War γιατί ήξεραν πως τα δικαιώματα του Spidey είχαν πουληθεί από τη Marvel, στη Sony για… βιοποριστικούς λόγους τη δεκαετία του ’90 (περισσότερο Marvel ιστορία ΕΔΩ).

Τον Φεβρουάριου του 2015 όμως ήρθε η ανακοίνωση που έβαλε πεταλουδίτσες στις καρδίες των απανταχού geek, καθώς η Sony αφού απέτυχε στα reboot που προσπάθησε να κάνει με τον Amazing Spiderman, παραχωρούσε… δανεικό, πίσω στο σπίτι του τον αραχνάθρωπό. Οπότε βουρ για Civil War;

Υπήρχε ένα θέμα και πάλι. Μέχρι τον Μάρτιο που ξεκαθάριζαν ακόμα τα νομικά για τον… δανεισμό, η παραγωγή και το γράψιμο του σεναρίου ήταν σχεδόν στο τέλος τους, αφού την Πρωταπριλιά ξεκινούσαν τα γυρίσματα. Οπότε το ερώτημα ήταν και είναι, το σενάριο είχε προβλέψει μια καλή ισορροπία του Spider-Man ή απλά περίμεναν τη νομική εξέλιξη και απλά του έδωσαν ένα ρολάκι στο τέλος, που μπορεί και να κοπεί στο μοντάζ;

Ο Robert Downey Jr υποστήριξε πριν μια βδομάδα ότι η Marvel το συνηθίζει να γυρίζει αρκετά πλάνα που στο τέλος κόβονται, βάζοντας φιτιλιές στους αραχνόφίλους.

Βέβαια τον τελευταίο λόγο σε αυτό τον έχει το σκηνοθετικό ντουέτο, οι αδερφοί Russo που διαβεβαιώνουν για την ύπαρξη του πιο αγαπητού χαρακτήρα του Marvel Universe.

«Από τη στιγμή που σκεφτήκαμε το Civil War, ο Spider-Man ήταν μέσα στα σχέδια μας. Ήταν μια περίπλοκη ιστορία αυτό το νομικό πλαίσιο και η Marvel μας είχε πει να έχουμε plan B σε περίπτωση που στραβώσει κάτι με τις διαπραγματεύσεις. Εμείς είπαμε εντάξει, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν φτιάξαμε ιστορία στο μυαλό μας χωρίς τον Spider-Man. Ήταν πολύ σημαντικό για μας να τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας. Πολύ σημαντικό και να τον ξανασυστήσουμε στο κοινό για αυτό και θα είναι νέος (σημ. Tom Holland)».

[embedvideo id=”43NWzay3W4s” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *