Γιατί τελικά έκρυψε το μυστικό ο Ned Stark;

Γιατί τελικά έκρυψε το μυστικό ο Ned Stark;

[dropcap size=dropcap]Λ[/dropcap]οιπόν, μάθαμε πια το χειρότερο «κρυμμένο» μυστικό του Game Of Thrones όπως μας αποκάλυψε το HBO στο τελευταίο επεισόδιο. Rhaegar Targaryen + Lyanna Stark = Jon Snow. Το θέμα μας είναι είναι άλλο όμβς. Γιατί ο Ned Stark δεν είπε στην Catelyn το μεγάλο μυστικό του μικρούλη Jon, συνεχίζοντας το παραμυθάκι του μπάσταρδου γιου μιας Wylla;

Ο κακομοίρης θα μπορούσε να έχει αγαπηθεί περισσότερο μικρός και να μην έχει την κλαψιάρικη αυτή φάτσα τώρα.

Ναι αυτή. Η Cateyn μην γνωρίζοντας την αλήθεια, δεν τον θεώρησε ποτέ οικογένεια.

Η καλύτερη θεωρία που κυκλοφορεί, εφόσον δεν μπορούμε να πάρουμε ακόμα την «επίσημη» απάντηση του George RR Martin από τα The Winds of Winter και A Dream of Spring, είναι η εξής:

Ο Eddard δεν εμπιστευόταν την Catelyn και αυτό το μυστικό -πως ο Snow ήταν ακόμα ένας διάδοχος του θρόνου, θα μπορούσε να προκαλέσει τρομερές αναταράξεις στον οίκο Stark και φυσικά στη δολοφονία του μικρού Jon. Πολύ αργότερα, δεν βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή για να ειπωθεί κάτι τόσο σοβαρό. Το κύριο ενδιαφέρον ήταν η ασφάλεια του Snow.

Εντάξει, όταν μιλάμε για λογοτεχνία του Φανταστικού και μάλιστα σε ένα κόσμο τόσο έντονο και πολύπλοκο όπως τον έχει στήσει ο Martin είναι μια πολύ απλοϊκή εξήγηση. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα να έχουν την υπέρτατη δολοπλοκία. Ή μήπως μπορούν;

Ο Eddard πήρε υπέρ του δέοντος σοβαρά τον όρκο του προς την αδερφή του. Να κρατήσει τον γιό της ασφαλή, όσο και αν αυτό δημιουργούσε και μια κάποια ένταση με το σκιερό παρελθόν του. Κάποια πράγματα είναι τελικά απλά. Πρέπει να μένουν θαμμένα.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *