Απαντά ο Pizzolatto για τους ισχυρισμούς περί λογοκλοπής

Απαντά ο Pizzolatto για τους ισχυρισμούς περί λογοκλοπής

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] δημιουργός του True Detective, ο συγγραφέας/σεναριογράφος Nic Pizzolato, δεν άφησε το θέμα να πάρει μυθικές, ιντερνετικές διαστάσεις γύρω από το αν έχει “κλέψει” ιδέες για το χτίσιμο του πεσιμιστή χαρακτήρα Rust Cohle, από το συγγραφέα τρόμου, Thomas Ligotti.

Η απάντηση του Pizzolatto:

“Δεν υπάρχει λογοκλοπή στο True Detective. Οι φιλοσοφικές εκφράσεις του Rust Cohle δεν αντιπροσωπεύουν ιδέες που είναι μοναδικές από έναν συγγραφέα. Οι Arthur Schopenauer, Friedrich Nietzche, E.M. Cioran και πολλοί άλλοι φιλόσοφοι είναι εκφραστές αυτών ή παρόμοιων ιδεών. Ως ένας αυτοδίδακτος πεσιμιστής ο Cohle, μιλάει γι αυτή τη φιλοσοφία με δικά του λόγια. Οι ιδέες δεν ανήκουν σε κανέναν συγγραφέα.

Και η απάντηση της HBO:

“To True Detective είναι μια πρωτότυπη ιστορία, πλοκή και χαρακτήρες που ανήκουν στον Nic Pizzolatto. Τα φιλοσοφικά θέματα είναι ελεύθερα προς χρήση από τον καθένα, όπως στους συγγραφείς λογοτεχνίας του φανταστικού και υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν. Ανακαλύπτοντας και υιοθετώντας τις ιδέες και τα θέματα με τα οποία πάλεψαν οι φιλόσοφοι είναι μια δυναμική του show (True Detective) – στηρίζουμε το show, το γράψιμο και γενικά τον Nic Pizzolatto”.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *