Αν μια μέρα… ήμασταν ΗΠΑ

Αν μια μέρα… ήμασταν ΗΠΑ

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]ν μια μέρα… όλα ήταν αλλιώς. Όλα γίνονταν σύμφωνα με το τρελό μυαλό και φαντασία ενός υστερικού ατόμου, αλλά ταυτόχρονα εύστροφου, δημιουργικού, ταλαντούχου και μετριόφρονος ανθρώπου, ονόματι Federico “Fred” Wang.Ο εξωφρενικός αυτός ημίθεος αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει πέρα την φαντασία του, όσο μπορούσε.Έτσι επηρεασμένος από τα Αμερικανικά δεδομένα πέρασε έναν μήνα ακολουθώντας κατά γράμμα κάποιες συνήθειές τους.

Γεννήθηκα Ιταλία. Έρχομαι από Κίνα. Ζω στην Ελλάδα από την ηλικία των τεσσάρων.Η νοοτροπία μου θυμίζει ντόπιου Θεσσαλονικιού και στην Κίνα όλοι με συμπεριφέρονταν ως ξένο λόγω της κουλτούρας και του πολιτισμού που ρέει στις φλέβες και τα αγγεία μου.

Ξύπνησα ένα μεσημέρι λόγω αϋπνίας και έκανα έναν πρωινό φραπέ, χλαπάκιασα μια Σερραϊκή μπουγάτσα με σπανάκι, αγναντεύοντας τον Θερμαϊκό που δεν βλέπει το μπαλκόνι μου.

Κατέβηκα στη Βενιζέλου, περπάτησα τις πλατείες Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους και Ναβαρίνου που οι Αθηναίοι ζηλεύουν την ομορφιά.Τέλος αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στην παραλία μέχρι τον Λευκό Πύργο μυρίζοντας τις απίστευτες μυρωδιές απορρυπαντικού και γεμιστών από τον Θερμαϊκό.Κάθισα σε ένα παγκάκι στην νέα παραλία με μια γρανίτα στο χέρι και με πήρε τηλέφωνο ο Φώτης Νάστος, συντάκτης του School of Rock.

-Τι λέει Θεέ μου, πόσα κεριά θες να σου ανάψω; με είπε -Δε θέλω τίποτα από έναν χαμουτζή. -Που θα πας διακοπές; -Χαλκιδική εσυ; -ΗΠΑ. -Τι είπες; -Αμέρικα, να δω κατς !!

Αφού μιλήσαμε για κάμποση ώρα για WWE, μιας και είμαστε και οι δυο παθιασμένοι με τον συγκεκριμένο χώρο, έφαγα φλασιά, βάρυνα και του έκλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα.Άρχισα να σκέφτομαι πόσο αγαπώ επίσης και τον Αμερικανικό πολιτισμό που δεν έχω συναντήσει ποτέ μου από κοντά.

Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να υιοθετήσω διάφορες συνήθειες των (made in china) Αμερικάνων, μιας και οι original είναι οι Ινδιάνοι.Επομένως αποφάσισα να ζήσω για ένα μήνα σαν Αμερικάνος με ό,τι συνήθειες μου είναι γνωστές από αυτούς και από ό,τι μου είπε ο γείτονας του Jon Bon Jovi, Αλέξανδρος Παναγιωταράκος, από το School of Rock επίσης.

Φαγητό: Δε μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε η ζωή αυτή.Πολλή άνετη θα έλεγα, αρκεί να συνηθίσεις το γεγονός ότι όταν περπατάς κλωτσάς την μπάκα σου από τη πολλή ταχυφαγεία.Δυστυχώς “έφαγα” και μια κλήση επειδή πάτησα ένα αυτοκίνητο.

Doughnuts … είναι τα ντόνατς.Με άρεσε το γεγονός ότι ένιωθα σαν εκείνους τους αστυνομικούς στις ταινίες που η κοιλιά χλιμίντριζε στο καπό του αυτοκινήτου.Όλα νόστιμα μέχρι να καταλάβεις ότι σε στείλανε δυο ασθενοφόρα στην εντατική.

Going Commando(ξεβρακωσιά): Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ το κάνουν και το υποστηρίζουν, όπως Nicki Minaj, Jennifer Lawrence και ο Matthew McConaughey.Άνοιξα λοιπόν το διαδίκτυο και είδα ότι δεν το κάνουν για να προκαλέσουν εντυπώσεις … και επίσης υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που το συνηθίζει.Λοιπόν, είπα ας το τολμήσω.Εντάξει … το παραδέχομαι και είναι πολύ βολικό, αρκεί να ακολουθείς κάποιους κανόνες υγιεινής.Αλλά πρέπει να συνηθίσεις τον ήχο του χειροκροτήματος σε κάθε βάδισμα όταν φοράς φόρμες.

Νύχτες κολλεγίου: Όλοι γνωρίζουμε πως περνούν τις νύχτες τους τα κολλεγιόπαιδα.Πίνοντας, χορεύοντας και πίνοντας.Έτσι λοιπόν, έκανα ένα πάρτυ καλώντας όσους γνωρίζω που αντέχουν ποτό και ξενύχτι.Πέρασα μια τρελά φανταστική νύχτα που δε θυμάμαι, και ξύπνησα όπως στην ταινία Hangover με στρινγκάκια, άδεια ποτήρια, γεμάτα προφυλακτικά και κότες να χορεύουν συρτάκι στην κοιλιά μου.

Garage Sales: Στις ΗΠΑ συνηθίζεται ο κάθε Ηνωμένος Πολίτης να πουλάει παλιά του αντικείμενα στο πεζοδρόμιο.Έτσι λοιπόν μάζεψα από το σπίτι μου ένα χαλασμένο ανεμιστήρα, ένα πλυντήριο, κάτι αυτοκινητάκια και πλήρες εξοπλισμό μαστορέματος.Εκτός από το γεγονός ότι μου κλέψαν τα αυτοκινητάκια και το πλυντήριο, ο παλιατζής της γειτονιάς μου έκανε μύνηση.

Χόκεϊ επί πάγου: Τι πιο συναρπαστικό να μάθω!!Ένα σκληρό, αλλά πολύ ωραίο άθλημα να δοκιμάσω.Πήγα λοιπόν στο μοναδικό μέρος της Ελλάδας με τέτοιο γήπεδο … και ήμουν εγώ και το μπαστούνι μου.

Λεμονάδα: Τι ωραία ιδέα να κάνω αν ήμουν 6χρονο.Αλλά λέω, δε γ@μ…εται ας το κάνω.Αφού πολλοί ήπιαν χωρίς να πληρώσουν και συγκέντρωσα κύμα αρνητικών σχολίων, ήρθε ένας δημόσιος υπάλληλος και μου δήλωσε ότι η επιχείρησή δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Gangsters: Όλοι γνωρίζουμε πως είναι οι φτωχογειτονιές εκεί πέρα.Οι εγκληματίες που είναι ντυμένοι rappers και οπλοφορούν πάντα μου έκαναν εντύπωση.Ας δοκιμάσω και αυτό είπα στον εαυτό μου.Φόρεσα ένα καπέλο των chicago bulls, μια μπλούζα πιο φαρδιά κι από ιπποπόταμο και παντελόνι κατεβασμένο μέχρι τον αστράγαλο.Δυστυχώς με συνέλαβαν ως επιδειξία, μιας και ξέχασα ότι ήμουν go commando.

Comic Con: Είναι κάτι που αρχίσαμε να το κάνουμε κι εμείς σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια.Εκεί βέβαια υπάρχει κολοσσιαία οργάνωση νέρντουλων.Εκεί θα συναντήσεις ειδικούς βιντεοπαιχνιδιών, τυπάκια με στολή και πανέμορφες γυναίκες με στολή επίσης.

Επειδή λοιπόν δεν θα μπορούσα μόνος μου να κάνω κάτι τέτοιο.Ντύθηκα pokemon και άρχισα να περιφέρομαι στην παραλία.Για έναν περίεργο λόγω μόλις πήρα μια βαθιά ανάσα από τον Θερμαϊκό έγινα χελωνονιτζάκι.Και επίσης μπήκα με έπιασαν πάλι οι αστυνομικοί.Αυτή τη φορά ως attention whore.

Για τον λόγο αυτό είπα να σταματήσω, μιας και ό,τι δοκίμασα με έβαλε σε μπελάδες.Εντάξει μπορώ να πω ότι οι ΗΠΑ είναι μια φανταστική χώρα, με υπέροχες συνήθειες, αλλά δε θα μπορούσα ποτέ μου να ζήσω εκεί σύμφωνα με όσα πέρασα, δηλαδή με 2 μήνες φυλάκιση.

Προσοχή (Γουόρνινγκ): Τα κρύα αστεία μου προσφέρονται ως θεραπεία για ανθρώπους με πυρετό έτσι ώστε η θερμοκρασία του σώματός τους να φτάσει στη κανονική.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *