Έρχεται η βράβευση βιβλίων & έργων του Φανταστικού στο Fantasy Festival

Έρχεται η βράβευση βιβλίων & έργων του Φανταστικού στο Fantasy Festival

Η 1η Ιουλίου μπήκε με σημαντικά νέα για τους λάτρεις του Φανταστικού στη χώρα μας. Νέα, που είχαμε τη χαρά να μεταδώσουμε πρώτοι στην εκπομπή Αλλόκοσμες Ιστορίες του Sor Radio.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, φιλοξένησε στην εκπομπή του του Κώστα Στριφτό (Ιδρυτή RSP, The Rockin’ Dead και του επερχόμενου Fantasy Festival) και Γιώργο Μπελαούρη (Συγγραφέα Lenore Corpse, Ξενοδοχείο Ελπίς) όπου και κύλησε ένα όμορφο δίωρο γεμάτο κουβέντα για συγγραφή, βιβλία, ροκ μουσική και φυσικά τα δρώμενα του Φανταστικού στην Ελλάδα.

Έτσι, ο Κώστας Στριφτός μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: την ανακοίνωση της 1ης διοργάνωσης για βράβευση έργων του Φανταστικού στην Ελλάδα, τόσο Ελλήνων συγγραφέων όσο και μεταφρασμένων έργων. Έτσι, ένα από το grande events, Κθούλου θέλοντος (αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης για τα συνέδρια) για τον Οκτώβριο, στην καρδιά του Fantasy Festival, που έρχεται να δώσει νέα πνοή μετά το ιστορικό Φantasticon, θα είναι η τελετή απονομής των βραβείων αυτών, που θα ονομάζονται ΒΡΑΒΕΊΑ ΕΒΕΡΛΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΒΡΑΒΕΊΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΎ | THE EVERLIES – HELLENIC FANTASY AWARDS.

Να δώσω και το προσωπικό μου take εδώ: γνωρίζοντας τον Κώστα για πάρα πολλά χρόνια, αφού έχουμε συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για διάφορα projects· ξέρω το πόσο πολύ το ήθελε να το κάνει αυτό και πόσο πολύ θα το προσέξει, ενώ ξέρω και περισσότερες λεπτομέρειες που τις αφήνω στους διοργανωτές. Οπότε, σύντομα αναμένονται ιδιαίτερα ζουμερές πληροφορίες από τους ίδιους τους διοργανωτές (δείτε το site τους ΕΔΩ) που θα σας εκπλήξουν.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κοινό θα αναδείξει τους νικητές, ενώ οι κύριες κατηγορίες θα είναι Fantasy, Horror, Sci-Fi συν κάποιες bonus όπως καλύτερο εξώφυλλο κ.α. Είναι μια σημαντική κίνηση και κυρίως ανεξάρτητη, δίνοντας έτσι χώρο στα βιβλία που αγαπάμε, να αναδειχτούν.

Μην ξεχνάτε πως ήδη το Fantasy Festival είχε αναγγείλει διαγωνισμούς συγγραφής και artwork με χρηματικά έπαθλα, που επίσης ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση. Οπότε, το ξεκίνημά του αναμένεται ελπιδοφόρο.Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *