Η ιστορία πίσω από την κιθαρίστικη φιγούρα Windmill του Pete Townshend 

Η ιστορία πίσω από την κιθαρίστικη φιγούρα Windmill του Pete Townshend 

Μια από τις πιο φημισμένες και διαδεδομένες φιγούρες στην κιθάρα ανήκει στον Pete Townshend των γιγάντων The Who. Ή μήπως όχι; Για να μάθουμε…

Δεν ξέρω πολλούς κιθαρίστες να μην έχουν κάνει κάποια στιγμή στη σκηνή το διάσημο windmill (ανεμόμυλος). Μια από τις πιο διάσημες κινήσεις της rock μουσικής. Περιστρέφοντας το τεντωμένο σε προέκταση χέρι τους γρήγορα σε κυκλική κίνηση α λα σβούρα, χτυπώντας στο κατέβασμα με δύναμη τς χορδές.

Ακόμα και να μην έχεις καν κιθάρα στα χέρια σου, την ώρα που δίνεις πόνο χορεύοντας air guitaring φιγούρες, αυτή η κίνηση θα είναι στην χορογραφία.

O Pete Townshend υπήρξε ένας από τους πιο εκρηκτικούς και ενεργητικούς κιθαρίστες επάνω στη σκηνή. Αδιάκοπος, ακατάπαυστος και ζωηρός είναι από εκείνος τους κιθαρίστες που χαίρεσαι να βλέπεις. Όπως στο ποδόσφαιρο η ”Ρουλέτα” έγινε σήμα κατατεθέν του Zinedine Zidane και έμεινε μια για πάντα στο μυαλό μας ως ”η τρίπλά του Ζινεντίν”, έτσι και η windmill φιγούρα που βλέπουμε συνέχεια αριστερά δεξιά, είναι το trademark του ιδιοφυή κιθαρίστα…

Του γενναιόδωρου Keith Richards εννοώ!

φιγούρα Windmill του Pete Townshend 

How the story goes…

Οι The Who για ένα φεγγάρι πίσω στα 60s είχα ανοίξει δύο συναυλίες των The Rolling Stones. Ο Townshend λοιπόν δεν έχανε την ευκαιρία να βρίσκεται στο ζέσταμα των Stones και φυσικά τα μάτια του ήταν καρφωμένα που αλλού στον αειθαλή αγαπημένο μας Keith. O οποίος έκανε την φιγούρα όπως οι ποδοσφαιριστές κάνουν γκελάκια στο ζέσταμα πριν τον αγώνα.

Ο Townshend το είδε και σκέφτηκε πόσο cool και γαμάτο ήταν αυτό που εμπνεύστηκε ο Κeith! Παρακολούθησε την συναυλία εκείνο το βράδυ και περίμενε πως και πως να ξαναδεί τον Richards να την εντάσσει στο ρεπερτόριο κινήσεων του.

Μάταια όμως! Ο Townshend έτσι έκανε δική του την φιγούρα και στις επόμενες συναυλίες την χρησιμοποιούσε κατά κόρον.

Ένιωθε όμως τύψεις, σκεφτόταν πως απλά αντιγράφει το είδωλο του.

Έτσι λοιπόν μετά από κάποιο καιρό στο τέλος μια συναυλίας των Stones πήγε να τον βρει στα παρασκήνια. Του είπε ότι έχει πάρει την κίνηση αυτή και τον ρώτησε πώς και δεν το κάνει εκείνος μπροστά στο κοινό.

(Σκεπτόμενος πιθανόν πως θα ήταν μαστουρωμένος και το είχε ξεχάσει.)

Και πήρε ΑΥΤΗ την απάντηση από τον λατρεμένο αειθαλή κιθαρίστα:

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ»

LOL!

Η ιστορία πίσω από την κιθαρίστικη φιγούρα Windmill του Pete Townshend 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *