Τι θυμήθηκα τώρα: Η καλύτερη σκηνή ξύλου – They Live

Τι θυμήθηκα τώρα: Η καλύτερη σκηνή ξύλου – They Live

Μία από τις πιο ΜΗ αναγνωρίσιμες ταινίες από τους ταινιόφιλους που γεννήθηκαν μετά τη δεκαετία του ’90. Κλασικό cult film, με φοβερό στόρι και ερμηνείες. Φυσικά με δεξιοτεχνική σκηνοθεσία από τον John Carpenter.

Ο Roddy Piper, πρώην wrestler, είναι ταμάμ για το ρόλο του τυχοδιώκτη drifter και ο Keith David πάντα αξιόλογος. To περιβάλλον περιγράφει άριστα την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 1987 στις ΗΠΑ, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το χάσμα τον πλούσιων από τους φτωχούς.

Η σκηνή με το βρωμόξυλο, είχε προγραμματιστεί από τον Carpenter για 20-25 δευτερόλεπτα. Οι Pipper και David όμως εντυπωσίασαν τον σκηνοθέτη στην πρόβα, καθώς τα χτυπήματα όλα είναι αληθινά (σε στιλ pro wrestling πάντα – εκτός από πρόσωπό και γεννητικά όργανα), πράγμα που ώθησε όλη την παραγωγή στο να κρατήσει 6 λεπτά!

Εκτός όμως από τη θρυλική σκηνή, έχει και την ατάκα της δεκαετίας από τον Pipper που σύμφωνα με τον Carpenter, ήταν προϊόν του ίδιου του παλαιστή: «I have come here to chew bubble gum and kick ass, and I’m all out of bubble gum».

Όσοι δεν έχετε δει το The Live δείτε την και οι υπόλοιποι, γρήγορα επανάληψη.

they live

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *