Τι έκανες μπάρμπα πριν γίνεις Rock Star;

Τι έκανες μπάρμπα πριν γίνεις Rock Star;

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς αν θες να ροκάρεις (AC/DC Copyright). Όποιος έχει ονειρευτεί ποτέ τον καλλιτεχνικό δρόμο και ιδιαίτερα της μουσικής, ως δρόμο βιοπορισμού έχει καταλάβει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες. Αν ασχολήθηκε πραγματικά. Και ειδικά στην Ελλάδα… Για να δούμε όμως, τα μεγάλα μας ινδάλματα από τι “Οδύσσειες” πέρασαν μέχρι την καταξίωση ως Rock Star…

O Gene Simons, μόλις στα 13 του χρόνια μοίραζε εφημερίδες κατ’ οίκον στο Jackson Heights στο Queens κερδίζοντας περίπου 65$ την εβδομάδα! Αργότερα, πήρε πτυχίο εκπαιδευτικού και δίδαξε κιόλας στην έκτη δημοτικού σε δημόσιο σχολείο στο Spanish Harlem. Την ίδια περίοδο που έγραψε και το τραγούδι “Christine Sixteen” για τους KISS, το οποίο μιλάει για τον έρωτα ενός μεσήλικα για μία 16χρονη μαθήτρια όλως τυχαίως!

O Jon Bon Jovi πριν γίνει star απασχολούταν με Χριστουγεννιάτικους στολισμούς. Ενώ πιο μετά δούλεψε στο στούντιο του ξαδέρφου του όπου και κατάφερε να ηχογραφήσει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “R2-D2 We Wish You A Merry Christmas”.

Jon-Bon-Jovi

Ο Mick Jagger πριν συναντήσει τον Keith Richards, ήταν το παιδί για τα θελήματα σε νοσοκομείο ψυχικών νόσων. Ο Keith Richards με τη σειρά του ήταν ball boy του τέννις σε ένα private club. Σήμερα, είναι γνωστοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου!”.

O Ozzy Osbourne ασχολήθηκε ως βοηθός υδραυλικού, σε νεκροτομείο, σε σφαγείο ενώ για μια περίοδο δοκίμαζε κόρνες σε αυτοκίνητα. Εξαιτίας του ότι δούλευε σε σφαγείο αγελάδων έχει σαν αποτέλεσμα να είναι σήμερα χορτοφάγος!

O Tony Iommi, εργαζόταν σε εργοστάσιο με λαμαρίνες Birmingham. Εκεί είχε και εργατικό ατύχημα όπου του κόστισε τα δυο δάκτυλα.

O David Lee Roth δούλευε ως νοσοκόμος όπου και αποφάσισε να συνεχίσει και να εξελίξει την εκπαίδευσή του στα παραϊατρικά επαγγέλματα το 2004 όταν και σταμάτησε τη Ροκ του καριέρα.

Ο Serj Tankian είχε μία εταιρία που πωλούσε λογιστικά software και μάλιστα, πωλούσε ένα software με δικό του κώδικα.

2007_thesauce01

Η Cyndi Lauper, σίγουρα δεν εμπνεύστηκε το “Girls Just Wanna Have Fun”από την προηγούμενη απασχόλησή της, αφού το απόλυτο icon των 80’ς εργαζόταν σε κυνοτροφείο και καθάριζε τα κλουβιά των σκύλων!

O Jonathan Davis των Korn, σπούδασε κάτι σχετικό με επιστήμες νεκροτομείου (!) και έπειτα βρήκε δουλειά σε γραφείο κηδειών στο Shafter της Καλιφόρνια όπου ασχολήθηκε με την ταρίχευση. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, του άρεσε πολύ η δουλειά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “σου διευρύνει τους ορίζοντες”…

Ο Rod Steward του ασχολήθηκε για λίγο καιρό (για να μείνουμε στο θέμα) σαν νεκροθάφτης!

O Freddie Mercury δούλευε ως πωλητής στην διάσημη αγορά του Λονδίνου, Kensington Market, σε κατάστημα όπου πωλούσε ρούχα από δεύτερο χέρι.

O Lars Ulrich, μεγάλωσε σε μία εύπορη οικογένεια στη Δανία. Ο πατέρας του τον έστειλε στα 16 του στο Λος Άντζελες ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις μιας και ήταν έντονη η ενασχόληση του. Εκεί γνώρισε μέσω αγγελίας σε εφημερίδα τον James Hetfield όπου αυτός με τη σειρά του δούλευε σε ένα εργοστάσιο που εκτύπωνε αυτοκόλλητα.

Ο Steven Tyler, ήταν υπάλληλος σε ένα αρτοποιείο. Εκεί γνώρισε και τον Joe Perry ο οποίος δούλευε εκεί σε ένα μαγαζί με παγωτά και κάπως έτσι δημιούργησαν τους Aerosmith.

Για το τέλος αφήσαμε τον Lemmy Kilmister ο οποίος μπορούμε να πούμε πως ασχολήθηκε με ότι πιο σχετικό με την μουσική που αντιπροσωπεύει. Ο ιδρυτής των Motorhead έφυγε από το Staffordshire στο Λονδίνο για να εργαστεί ως roadie στο The Jimi Hendrix Experience το 1967.

Και ο Martin Hellwood ήταν ταξιτζής!!! (Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…)

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *