Τα 8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Εξολοθρευτή

Τα 8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Εξολοθρευτή

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Εξολοθρευτής όπου να ναι κλείνει 30 χρόνια. Το Franchise επιστημονικής φαντασίας που εξύψωσε τον James Cameron και τον Arnold Schwarzenegger σε μεγάλες προσωπικότητες παραμένει ακόμα δυνατό μέχρι και σήμερα. Με αφορμή λοιπόν αυτό αλλά και την επικείμενη κυκλοφορία του Εξολοθρευτή Genisys, θα σας παρουσιάσουμε μερικά facts για τον Εξολοθρευτή του 1984.

1.Ο Γυρισμένος Αστράγαλος.

Λίγο πριν τα γυρίσματα του Εξολοθρευτή τον Μάρτιο του 1984 , η Linda Hammilton γύρισε τον αστράγαλο της. Οι παραγωγοί της ταινίας έπρεπε να ξαναφτιάξουν τις σκηνές που τρέχει και τις σκηνές δράσεις για να δώσουν χρόνο να γιατρευτεί το πόδι της. Παρά τις καθυστερήσεις βέβαια, ακόμα μπορείτε να παρακολουθήσετε την Linda Hamilton να κουτσαίνει στις σκηνές δράσεις , στο δεύτερο μισό της ταινίας.

2. James Cameron Cameo.

Ο James Cameron κάνει εμφανίσεις off-screen voice cameo σχεδόν σε όλες του τις ταινίες. Έτσι λοιπόν και στον Εξολοθρευτή. Είναι το άτομο που αφήνει μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή και ακυρώνει το ραντεβού με την Sarah, στην αρχή της ταινίας και η φωνή του ξενοδόχου στο τέλος.
Fun Fact. Ο James Cameron και η Linda Hamilton έβγαιναν ραντεβού μετά τo Terminator 2 : Judgment Day και τελικά παντρευτήκανε. Χωρίσανε 2 χρόνια μετά. Επομένως το μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή, ήταν μια μικρή ματιά στο μέλλον.

[embedvideo id=”ZbfHccPdYcE” website=”youtube”]

3. Ο James Cameron ήθελε τον Arnold να παίξει τον Kyle Reese.

Αρχικά το Τ-800 είχε σχεδιαστεί σαν κάθε άνθρωπος που ήταν ικανός να χαθεί μέσα σε πολύ κόσμο, έτσι πριν συναντηθούν, ο James Cameron ήθελε τον Arnold Schwarzenegger να παίξει τον ρόλο του Kyle Reese , του ήρωα. Αφού συναντήθηκαν όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Schwarzenegger έπρεπε να παίξει τον ρόλο του Εξολοθρευτή επειδή ήταν αρκετά μεγαλόσωμος και επειδή είχε περιορισμένο χρόνο που είχε περάσει στον κινηματογράφο. Ο Arnold Schwarzenegger μπορούσε να κάνει θαύματα με έναν κυρίως σιωπηλό αλλά και απειλητικό χαρακτήρα σαν τον Τ-800.

Mickey Rourke, Bruce Willis, και Sting είχαν επίσης θεωρηθεί για τον ρόλο του Kyle Reese αλλά τελικά πήγε στον Michael Biehn.

4.Wolfie.

Το Γερμανικό Ποιμενικό του Cameron ο Wolfie κάνει την εμφάνισή του στο τέλος της ταινίας στο Tiki Motel και βρίσκεται μέσα στο τζιπ με την Sarah. Το όνομα Wolfie ακούγεται και στην δεύτερη ταινία Terminator 2 : Judgment Day.

Untitled2

5. The Electronic Murderer

Όταν η ταινία κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 στην Πολωνία, βγήκε με την ονομασία The Electronic Murderer. Γιατί η λέξη terminator μεταφράζεται στα πολωνικά ως ‘’apprentice’’ έτσι λοιπόν έπρεπε να αλλάξουν τον τίτλο με μία ονομασία που να αιχμαλωτίζει τον τόνο του Terminator. Αλλά όπως και να το κάνουμε το The Electornic Murderer σου κάνει για μια ηλεκτρική σκούπα με ψυχολογικά που ρουφάει κόσμο. Ενώ ο τίτλος Terminator έχει κάτι που σε τραβάει ρε παιδί μου.

6. O.J. Simpson

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο γκαφατζής αστυνομικός από τις Τρελές Σφαίρες, O.J. Simpson, θεωρούταν για τον ρόλο του Terminator. Ο O.J. Simpson αποσύρθηκε από το football τέλη δεκαετίας του 70. Το studio πρότεινε στον Cameron να παίξει ο O.J. Simpson τον ρόλο του Εξολοθρευτή, αλλά ο νέος σκηνοθέτης τότε ένιωθε ότι δεν θα έπειθε το κοινό ότι είναι φονιάς. Έλα όμως που το 1994 ο O.J. Simpson δικάστηκε για τη διπλή δολοφονία της Nicole Brown Simpson και Ronald Goldman. Cameron εκεί το μέλλον δε το είδες.

7. Ήρωες και Εχθροί

Ο χαρακτήρας του Τ-800 είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί στο American’s Film Institute’s : 100 Heroes and Villains σαν ήρωας και εχθρός. Από το Terminator και Terminator 2 Judgment Day αντίστοιχα. Πριν το sequel ξεκινήσει παραγωγή, ο Arnold Schwarzenegger δεν είχε πειστεί ότι ο κόσμος θα δεχτεί τον Τ-800 σαν ήρωα αφού στην πρώτη ταινία ήταν ο εχθρός. Ωστόσο όμως αφού ξαναέγραψαν το σενάριο ο James Cameron και William Wisher, Jr, ο Schwarzenegger πείστηκε ότι ο Τ-800 μπορούσε να είναι ο καλός αλλά και πατρική φιγούρα, και έτσι έγινε.

8. Harlan Ellison

Ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Harlan Ellison υποστήριζε ότι ο James Cameron του έκλεψε εντελώς την ιδέα του Terminator από ένα επεισόδιο του The Outer Limits που είχε γράψει και ονομαζόταν Soldier. Βασισμένο από ένα short story του Ellison του 1957 , το “Soldier From Tomorrow.” Ο Ellison είχε ακούσει ψιθύρους ότι το Terminator το πήρανε από την ιστορία του όταν η ταινία είχε ξεκινήσει την παραγωγή το 1984. Ακόμα ο Ellison απαίτησε να διαβάσει το σενάριο , αλλά η εταιρεία παραγωγής υπεύθυνη για το Terminator, Hemdale Pictures, αρνήθηκε αυτή την απαίτηση.

Αλλά εδώ είναι το καλό. Ο Harlan Ellison υποστήριζε ότι μια πηγή στο Starlog Magazine επικοινώνησε μαζί του για μία συνέντευξη που είχε κάνει με τον James Cameron. Ο Cameron λέει απαίτησε από το Starlog Magazine να βγάλει κάτι που είχε πει ότι είχε πάρει την ιδέα του Terminator από κάποια επεισόδια του The Outer Limits, τα οποία επίσης συμπεριλαμβάνουν τα “I Have No Mouth and I Must Scream” και “The Demon With a Glass Hand.”

Ο James Cameron υποστηρίζει ότι δεν έκανε κάτι λάθος. «Δεν είχα επιλογή από το να συμφωνήσω με αυτή τη διαφωνία. Φυσικά δεν μπορούσα να πω αυτή την ιστορία, αλλά ειλικρινά τώρα δε με νοιάζει. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Harlan Ellison είναι ένα παράσιτο που μπορεί να μου φιλήσει τον κώλο».

Αυτά είναι τα 8 διασκεδαστικά facts για το Terminator. Εγώ πάλι τώρα έχω μια ακατάσχετη όρεξη να ξαναδώ τις ταινίες. Ξέρετε, το Terminator 1, Terminator 2 Judgment Day και φυσικά το Terminator Salvation. Ti; Υπάρχει και Εξολοθρευτής 3; Α ναι, το Salvation…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *