Τα τραγούδια που αγαπήσαμε στο Peaky Blinders

Τα τραγούδια που αγαπήσαμε στο Peaky Blinders

Πλησιάζουμε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου και οδεύουμε προς τον Οκτώβρη. Γενικότερα ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε το 2018, και στο τέλος του τούνελ αχνοφαίνεται το 2019 και μαζί του η τελευταία σεζόν του Game of Thrones. ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Δεν πρόκειται για clickbait.

Μπορεί το 2019 να είναι η χρονιά του Game of Thrones λοιπόν, αλλά έχει κι αλλά διαμαντάκια. Ένα από αυτά, είναι το Peaky Blinders. By the order of Peaky Fookin’ Blinders, σας παρουσιάζουμε τα Top 10 (συν ένα) τραγούδια που ακούσαμε.

Πριν ξεκινήσω την αντίστροφη μέτρηση, ένα disclaimer: η λίστα ίσως να περιλαμβάνει -και καλά ίσως- δύο και τρία τραγούδια από τον ίδιο καλλιτέχνη. Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για να αναδείξει την ποικιλομορφία της σειράς στο τομέα της μουσικής επικάλυψης, αλλά για να αναδείξει τα αγαπημένα και τα καλύτερα, κατ’ εμέ, soundtracks αυτής της επικής σειράς.

Διάβασε επίσης: Τα πιο ενδιαφέροντα facts για τους Peaky Blinders

Ξεκινάμε.

Peaky Blinders

10 Arctic Monkeys – If You Were There, Beware

Τραγούδι από τον δεύτερο δίσκο του αγγλικού συγκροτήματος, Arctic Monkeys. Το Βρετανικό boy-band έχει κοσμήσει την σειρά με αρκετά από τα τραγούδια του. Όσο ξενυχτάς και όσο ο ήχος του τσιγάρου που ανάβει ο Thomas, σε ελκύει στο να ανάψεις ένα τσιγάρο εκείνη την ώρα, άλλο τόσο τα soundtracks την σειρά σε ελκύουν να τα ψάξεις και να τα ακούσεις και εκτός σειράς.

The Last Shadow Puppets – Bad Habits

Από την σειρά δεν θα μπορούσε να λείψει το πρώτο single του δεύτερου δίσκου του μουσικού σχήματος των Alex Turner και Miles Kane. Το Bad Habits είχε παίξει σε μια σκηνή όπου ο κ… είναι spoiler-free το άρθρο, οπότε δεν θα πω κάτι σχετικά με αυτή την συγκεκριμένη σκηνή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, ο υπεύθυνος μουσικής έκανε καλή επιλογή για το κομμάτι αυτό. Neext!

Arctic Monkeys – Crying Lightning

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το συγκρότημα. Το τραγούδι είναι από το 3ο studio album του συγκροτήματος, το Humbug. Με τα εκρηκτικά drums του κυρίου Helders και το ωραίο solo της lead κιθάρας του frontman, δεν θα μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο με την θεματολογία και την ροή των επεισοδίων αυτό το τραγούδι.

The White Stripes – I Fought Piranhas

Στην σειρά, δεν ξέρω ποιανού συγκροτήματος είναι τα περισσότερα τραγούδια. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Jack και η Meg, με κοινό όνομα The White Stripes, έχουν ένα υπέροχο τραγούδι από ένα υπέροχο debut άλμπουμ (The White Stripes, 1999) το οποίο ακούγεται σε κάποιο επεισόδιο. Δεν είναι το πρώτο τραγούδι, από White Stripes, που θα ακούσεις στην σειρά, αλλά είναι από αυτά τα τραγούδια που ακούγονται την κατάλληλη στιγμή. Δεν λέω κάτι άλλο. Συνεχίζουμε.

Johnny Cash – Further On Up The Road

Τραγούδι και ιστορία. Έτσι είναι η ζωή μου, έτσι είναι και η σειρά αυτή. Παίζει το σωστό τραγούδι την κατάλληλη στιγμή. Έμοιαζε με όαση σε αυτή την σειρά ο Johnny Cash με το Further On Up The Road. Μουσικό κομμάτι από τον δίσκο American V: A Hundred Highways (2004). Για την ιστορία ο δίσκος ηχογραφήθηκε μέσα σε 11 μήνες στο Cash Cabin Studios, όπου έχτισε ο ίδιος ο Johnny Cash το 1978 σε ένα απομονωμένο και ήσυχο μέρος, κατάλληλο για ηχογραφήσεις.

Arctic Monkeys – R U Mine?

Τελευταίο τραγούδι των Αρκτικών Μαϊμούδων σε αυτή την λίστα. Ώντας ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το R U Mine? δεν θα μπορούσε να λείπει από το Peaky Blinders και από αυτή την στήλη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2012 ως single του 5ου δίσκου του συγκροτήματος AM (2013) και αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο. Το θεωρώ ΤΟ τραγούδι των 10’s.

Radiohead – I Might Be Wrong

Ακούς ξαφνικά ένα τραγούδι που είχες καιρό να ακούσεις. Δεν είσαι ακόμα σίγουρος το τι ακούς. Αφήνεις να ακουστεί το τραγούδι και στην συνέχεια να τελειώσει το επεισόδιο και μετά βγάζεις κινητό, ανοίγεις το Shazam και πηγαίνεις στο specific λεπτό ώστε να δεις τελικά ποιό ήταν αυτό το γνωστό-άγνωστο τραγούδι. Τρίτο αγγλικό συγκρότημα τιμά την σειρά αυτή με τις μουσικάρες της.

Royal Blood – Out Of The Black

Συνεχίζει η σειρά να προωθεί και να τιμά τα Βρετανικά συγκροτήματα, και στην θέση 3 υπάρχει το ντουέτο των Royal Blood με το -πλέον από τα αγαπημένα μου- Out Of The Black από το debut album Royal Blood (2014). Μικρό το διάστημα όπου συνυπάρχει με τον γαλαξιακό κόσμο της μουσικής αυτό το rock duo, όχι τόσο μικρό όμως ώστε να μην είναι αρκετά γνωστοί.

Nick Cave and the Bad Seeds – The Mercy Seat

Νομίζω αν αυτή η σειρά μπορεί να χαρακτηριστεί από μόνο και ένα μουσικό σχήμα, αυτό θα ήταν του Nick Cave και των Bad Seeds. Με το Mercy Seat -Tender Prey (1988)- να ξεχωρίζει από τα περισσότερα τραγούδια, η σειρά αποκτά ένα πιο δραματικό και βαρύ ύφος. Εμένα μου δημιουργήθηκαν εικόνες λύπης, εικόνες μοναξιάς και φόβου. Ε λοιπόν, τι λέμε τώρα; Μουσικάρες αυτή η σειρά.

Queens Of The Stone Age – Burn The Witch

Μπορεί η σειρά δικαιωματικά, στον μουσικό τομέα, να ανήκει στους Nick Cave and The Bad Seeds, αλλά το Burn The Witch των Queens Of The Stone Age, είναι το καλύτερο κομμάτι που άκουσα στα 24 μέχρι τώρα επεισόδια. Με ξεσήκωσε και με έκανε να νιώσω ότι ήμουν ένας από τους Peaky Blinders. Με φαντάστηκα με μια τραγιάσκα, με ένα τσιγάρο στο αριστερό χέρι και με ένα ποτήρι scotch στο άλλο.

Τελείωσε η δεκάδα και δεν αναφέρθηκε πουθενά το τραγούδι που ως συνώνυμο του έχει αυτή την τηλεοπτική σειρά. ΚΑΙ φυσικά αναφέρομαι στο παρακάτω:

Bonus/10+1 Track: Nick Cave and The Bad Seeds – Red Right Hand

Σε ακούω να φωνάζεις: ‘Για ποιό λόγο δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της δεκάδας;’ και έχεις δίκιο. Hear me out, το Red Right Hand έχει γίνει η υπογραφή της σειράς. Έχει γίνει ο Bonnie για την Clyde. Έχει γίνει το τζατζίκι για το σουβλάκι. Το άφησα έξω από την δεκάδα για έναν και μόνο λόγο. Το τραγούδι είναι του Nick Cave και με αυτό ανοίγει το κάθε επεισόδιο, αλλά το τραγούδι έχει ακουστεί στην σειρά και από άλλους καλλιτέχνες με τα cover τους να είναι αρκετά γνωστά (Arctic Monkeys, Iggy Pop etc). Οπότε αφού επικεντρώνομαι στα τραγούδια και όχι στους καλλιτέχνες ΚΑΙ επειδή το ακούσαμε από πολλούς το τραγούδι αυτό, αποφάσισα να είναι το +1 μου.

Η σειρά είναι άρτια όσο αφορά την μουσική και την εικόνα. Έχει ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο και το σημαντικότερο το αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Ακούστε όλα τα προαναφερθέντα κομμάτια σε ένα όμορφο, γλυκό playlist που φτιάξαμε!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *