Πόσο καλά θυμόσαστε/ξέρατε τον Dimebag Darrel;

Πόσο καλά θυμόσαστε/ξέρατε τον Dimebag Darrel;

[dropcap size=dropcap]Έ[/dropcap]ντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Dimebag Darrell σε μια σκηνή του Ohio στο Cleveland.

Ένας από τους πιο επιδραστικούς κιθαρίστες και κολόνα των Pantera, έφυγε άδοξα από τα χέρια ενός τρελού στις 08/12/2004. Ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για αυτόν…

  1. Όπως όλοι (ή σχεδόν όλοι) μεγάλοι κιθαρίστες -Van Halen, Joe Santriani, Yngwie Malmsteen-, ο Dimebag ξεκίνησε πίσω από τα τύμπανα να εκφράζει το πάθος του για μουσική.
  2. Το πρώτο του live ήταν των KISS και έγινε μάλιστα μέλος στο KISS Army.
  3. Ήταν φανατικός θαυμαστής του Ace Frehley και είχε τατουάζ με την φάτσα του Ace στο στήθος, υπογεγραμμένο και… τατουαζερισμένο.
  4. Και όμως, το όνειρο του ήταν να μπει στην βιομηχανία του κινηματογράφου ως δημιουργός.
  5. Όταν τον είχε ρωτήσει ο πατέρας του αν ήθελε ένα BMX ή κιθάρα για τα γενέθλια του, αρχικά διάλεξε το πρώτο. Μέχρι πού άκουσε Black Sabbath για πρώτη φορά και άλλαξε γνώμη…
  6. Οι Anthrax τον θεωρούν ως το έκτο μέλος της μπάντας, καθώς είχαν πολύ καλές σχέσεις και είχε παίξει σόλο στα Riding Shotgun, Inside Out, Strap It On και Cadillac Rock Box.
  7. Η χειρότερη συμβουλή που είχε δεχθεί ποτέ από τον μουσικό πατέρα του, ήταν να «ακολουθεί πιστά τους κανόνες της μουσικής».
  8. Θάφτηκε μαζί με μπουκάλια από το αγαπημένο του Ουίσκι και την αυθεντική κιθάρα Bumblebee Charvel Hybrid VH2 guitar. του Eddie Van Halen από το 1979.

Διαβάστε ακόμα: Τα τελευταία Χριστούγεννα του Dimebag Darrell

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *