Πλησιάζει το νέο άλμπουμ των Opeth

Πλησιάζει το νέο άλμπουμ των Opeth

Ο frontman Mikael Åkerfeldt, μίλησε στο περιοδικό Decibel σχετικά με την πρόοδο του διαδόχου του Heritage.

“Έχω έξι τραγούδια που είναι έτοιμα και μόλις ξεκίνησα άλλα δύο-τρία, συν ένα εκατομμύριο ιδέες που δεν έχω καταπιαστεί ακόμα. Μερικά από αυτά είναι απλά και άλλα είναι επικά με την πραγματική έννοια της λέξης”, είπα ενώ αποκάλυψε για την στροφή (για ακόμα μια φορά) της μπάντας ως προς το κομμάτι της ενορχήστρωσης και την απόφαση του να χρησιμοποιήσει πραγματικά έγχορδα και όχι virtual instruments.

“Πολλά από τα κομμάτια θα μπορούσαν να είχαν γίνει με ψηφιακά εφέ ή ήχους αλλά με τη δημιουργία του Storm Corrosion (συνεργασία Åkerfeldt-Wilson) παρέα με τον Steve Wilson είδα ότι ο αληθινός ήχος κάνει την πραγματική διαφορά. Μερικές φορές γράφω επιτηδευμένα και προσπαθώ να βάλω πολλά πράγματα στη μουσική μου. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλουμε πολλά έγχορδα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει κάποιο χαοτικό αποτέλεσμα”.

Σε συνέντευξη του τον Σεπτέμβριο πάντως, ο Σουηδός είχε τονίσει ότι το album θα είναι είναι heavy. Όχι όμως Death Metal (κλαψ!) αλλά heavy με ένα παραδοσιακό, rock-αμπιλάδικο τρόπο. Για να δούμε…

Aς θυμηθούμε κάτι από το Heritage…

[embedvideo id=”blysFi9CnFU” website=”youtube”]

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *