“Ο Rocky ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”

Ο Andy Carl, o πρωταγωνιστής της θεατρικής μεταφοράς του Rocky, Rocky Broadway, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Sports Illustrated για την παράσταση και για τον θρύλο του Rocky Balboa.

Πόσο σκληρά δούλεψες ώστε να φαίνεσαι πραγματικός πυγμάχος;

“Η παράσταση προετοιμαζόταν για 12 χρόνια, ενώ εγώ είμαι σε αυτή τα τελευταία 3. Τότε ξεκίνησα να προπονούμαι στη πυγμαχία. Υπάρχουν φανταστικά γυμναστήρια πυγμαχίας εδώ στην Νέα Υόρκη και έμαθα τα βασικά του αθλήματος. Αλλά όταν βλέπεις τους πραγματικούς πυγμάχους στο ρινγκ, βλέπεις πόσο δύσκολο είναι. Έτσι, απλά προσπαθούμε να εξομοιώσουμε την πραγματικότητα στη σκηνή, μαθαίνοντας από αυτούς”.

Έχεις αγαπήσει την πυγμαχία μέσα από αυτό;

“Σίγουρα, με 8 shows τη βδομάδα και 16 “αγώνες” που δίνω, έναν 5λεπτο και έναν 20λεπτο στο τέλος με τον Apollo Creed, την εκτίμησα πολύ παραπάνω. Και μπορεί οι αγώνες να είναι μια, στην ουσία, χορογραφία, αλλά δέχομαι και δίνω χτυπήματα. Ο κόσμος την ώρα του “αγώνα” σηκώνεται από τις θέσεις του και το βλέπει όρθιος λες και είναι αληθινός αγώνας. Έτσι, γνωρίζω το τι περνάει ένας πυγμάχος και γενικά όποιος πατάει το πόδι του σε ένα ρινγκ”.

Πως μπαίνεις στον ρόλο που έβαλε τον Stallone στον κινηματογραφικό χάρτη; Ο Rocky είναι το “παιδί” του, κανείς δεν το τόλμησε το παρελθόν.

“Προσπαθώ να τιμήσω αυτόν τον ρόλο. Μη ξεχνάμε πως ο Stallone είναι ο παραγωγός, είναι εκεί. Λατρεύω όλη τη σειρά Rocky και για πολύ κόσμο σε όλο τον πλανήτη, ο Rocky είναι ένα πραγματικό πρόσωπο. Αντλεί έμπνευση και δύναμη μέσα από την ιστορία του. Κανείς δεν λέει ότι «με ενέπνευσε ο Stallone», όλοι αναφέρουν τον Rocky. Έχει χαρακτηριστικές κινήσεις, ομιλία και έτσι απλά εξομοιώνω κάποια από αυτά τα στοιχεία αλλά τα προσεγγίζω με τιμιότητα”.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κόσμος στην παράσταση που πιστεύουν ότι ο Rocky νικάει στο τέλος;

“Μιλάω με κόσμο που είναι fan της ταινία και μου λένε ότι πίστευαν πως ο Rocky θα νικήσει στο τέλος (στην παράσταση). Και είναι καταπληκτικό να ακούς την ώρα του αγώνα, το κοινό να φωνάζει υπέρ του Rocky λες και είναι αληθινός ή λες και δεν είναι γνωστό το τέλος. Χτες είχαμε ένα γκρουπ γυμνασιόπαιδα που ξέρω ότι δεν ήταν εξοικειωμένοι με την ιστορία του Rocky, όταν όμως τελείωσε το έβλεπες στα μάτια τους ότι τους είχε συνεπάρει”.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *