«Ο Mustaine ήταν ο αληθινός frontman των Metallica»

«Ο Mustaine ήταν ο αληθινός frontman των Metallica»

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]υτό μας το λέει ο Scott Ian των Anthrax μέσα από την αυτοβιογραφία του, I’m the Man: The Story of That Guy From Anthrax που αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, από αυτά που έχουν διαρρεύσει έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως για τα σχόλια του προς πρώην μέλη της δική του μπάντας. ώρα πλατσουρίσει και σε «νερά» άλλων μπαντών…

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο είναι σχετικά με τους Metallica και των Mustaine….

«Ο Dave ήταν ο αληθινός frontman των Metallica. Αυτός μιλούσε και είχε την προσωπικότητα ενός rock star. Ήταν βέβαια μόνιμα εκτός ελέγχου, μεθούσε αλλά είχε και κοφτερό χιούμορ. Οσο για τους άλλους; Ο Lars δεν ήξερε να παίζει, έμαθε στην πορεία και γινόταν καλύτερος. Δεν μπορείς να τους φανταστείς χωρίς τον Lars. Αν κάποιος δεν ταίριαζε ενδυματολογικά με εμάς και τους Metallica ήταν σίγουρα ο Cliff Βurton.

Ήταν όλοι τους κολλητοί στο ποτό και έκαναν πολλές μαλακίες. Ο Dave έκανε λίγες παραπάνω. Και όταν ήταν τύφλα, μπορούσε να γίνει πολύ μαλάκας. Αργά το βράδυ, θα πέταγε σκουπίδια μπροστά στα προβάδικα άλλων συγκροτημάτων. Και ήξεραν ποιο συγκρότημα το έκανε, γιατί οι Metallica ήταν οι μόνοι που κοιμούνταν εκεί. Όλοι χτύπαγαν την πόρτα τους θέλοντας να τους δείρουν.

Ο Mustaine είναι αναμφίβολα ο νονός του thrash. Έγραψε πολλά από τα riffs του Kill ‘em All, και κάποια από το Ride the Lightning. Χωρίς τον Dave, μάλλον δε θα υπήρχε thrash. Τουλάχιστον στην αρχή, ήταν η κινητήρια δύναμη.

Και συνεχίζει με απολαυστικούς διαλόγους…

Μία ή δύο μέρες μετά, ξύπνησα και πήγα στο Music Building και είδα τον Cliff έξω, να καπνίζει.

-Πώς πάει;
-Τίποτα συναρπαστικό. Τι τρέχει;
-Όχι πολλά. Απολύσαμε τον Dave. Είναι σε ένα Greyhound για San Francisco.

Γέλασα, γιατί ο Cliff ήταν πάντα σαρκαστικός και πλακατζής.

-Ναι, πολύ αστείο. Κοίτα, πάω επάνω να κοιτάξω τον ενισχυτή. Δεν μου αρέσει ο τόνος. Θα σε δω επάνω.
-Το εννοώ. Πήγαινε επάνω τώρα και μίλα με τον James και τον Lars.

 Πήγα και δεν είσαι πουθενά τον Dave.

-Τι συνέβη;
-Δεν σου είπε ο Cliff;
-Ναι, αλλά λέει ψέματα, έτσι;
-Όχι. Απολύσαμε τον Dave το πρωί.
-Σοβαρολογείς;
-Όσο πάει.
-Να πάρει! Έχετε συναυλίες και κυκλοφορείτε άλμπουμ σε ένα μήνα. Το ξέρει ο Johnny Z;
-Ναι, του το είχα πει λίγες μέρες πριν. Τον βάλαμε να υποσχεθεί ότι δε θα πει τίποτα. Δε θέλαμε να το μάθει ο Dave. Δεν ξέραμε τι θα κάναμε.

Το είχαν σχεδιασμένο σαν στρατιωτική επιχείρηση. Φάνηκε πως εκείνη η συναυλία ήταν η τελευταία ευκαιρία του Dave. Του αγόρασαν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το San Francisco και περίμεναν την βραδιά που ο Dave θα γινόταν τύφλα. Ήξεραν ότι δε θα αργούσε. Υπήρχε ένας σταθμός λεωφορείων κοντά στο Music Building. Οταν ξύπνησαν τον απέλυσαν. Είχε λιποθυμήσει με τα ρούχα του, οπότε δε χρειάστηκε να τον βοηθήσουν να ντυθεί. Απλά πήραν τα πράγματά του, τα οποία είχαν μαζέψει ήδη σε μια τσάντα και κυριολεκτικά τον έβαλαν στο λεωφορείο πριν καταλάβει τι έγινε. Έπειτα έκαναν σχέδια να του στείλουν τον εξοπλισμό του.

 Στεκόμουν ακίνητος με ανοιχτό το στόμα. Ο Cliff ξαναμπαίνει.

-Βλέπεις; Σου τα έλεγα.
-Τι θα κάνετε με τις συναυλίες και τον δίσκο;
-Έχουμε έναν που έρχεται από τους Exodus από το San Francisco. Αυτή τη στιγμή πετάει για να μπει στο συγκρότημα. Ήδη ξέρει τα περισσότερα κομμάτια και μαθαίνει τα lead».

scottianbookcoverupdated_638

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *