Ο Gus G συστήνει σκληρή δουλειά για τους επίδοξους επαγγελματίες μουσικούς

Ο Gus G συστήνει σκληρή δουλειά για τους επίδοξους επαγγελματίες μουσικούς

O Gus G, κατά κόσμο Κώστας Καραμητρούδης, ιδρυτής των Firewind αλλά και κιθαρίστας του Ozzy, μίλησε στο περιθώριο της Αυστραλιανής περιοδείας του γκρουπ του στο spotlightreport για την πορεία του στη μουσική βιομηχανία.

Oι δηλώσεις του Έλληνα κιθαρίστα:

Οι Firewind είναι στην ουσία το προσωπικό σου project από το 1998, με την πρώτη κυκλοφορία το Nocturnal Symphony και είναι εδώ, 15 χρόνια μετά περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο για το καινούργιο σας άλμπουμ, “Few Against Many”. Το περίμενες;

“Ήθελα να κρατήσω τη μπάντα μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορείς όμως να κάνεις μακροχρόνια σχέδια στη μουσική βιομηχανία, όποτε..  Είμαι ευτυχισμένος που ακόμα είμαστε εδώ, ροκάροντας”.

Πως τα βολεύεις, όντας και κιθαρίστας του Ozzy;

“Δεν χωράνε δυο καπέλα στο ίδιο κεφάλι, οπότε όταν είναι η ώρα του Ozzy, κάνω μόνο αυτό. Στα “διαλείμματα”, ασχολούμαι με τους Firewind”.

Gus_G_(Ozzy_Osbourne)

Απ’όσο ξέρω το άλμπουμ το Peter Frampton, Peter Frampton Comes Alive, ήταν αυτό που σε έκανε να πιάσεις την κιθάρα στα χέρια σου. Τι άλλες επιρροές είχες;

“Ο πατέρας μου είχε αυτόν τον δίσκο και έπαιζε συχνά. Στα 9 μου, ακούγοντας το talkbox από το κομμάτι του Frampton, Do You Feel Like We Do, ζήτησα από τον πατέρα μου να μου αγοράσει κιθάρα και να με γράψει σε μαθήματα. Τα ακούσματα μου περιελάμβαναν Beatles, The Doors, Jimi Hendrix και Led Zeppelin και αργότερα πήγα σε πιο σύγχρονα όπως οι Metallica, Nirvana και οι Guns n’ Roses. Στα 14 μου, ένα φίλος μου έδωσε μια κασέτα με τον Yngie Malmsteen και τότε άλλαξε η ζωή μου. Εμβάθυνα στους βιρτουόζους, ανακαλύπτοντας και άλλο υλικό”.

Ποιο είναι το πιο ακραίο περιστατικό που σου έχει συμβεί σε περιοδεία;

“Το 2011 μάλλον κοιμήθηκε ο οδηγός του tour bus στην Αμερικανική περιοδεία μας, λίγο έξω από το L.A. και πέσαμε σε ένα δέντρο, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κανείς. Όσον αφορά τον κόσμο, πολλοί δηλώνουν την αγάπη του με διαφορετικούς τρόπους. Π.χ. ένα ζευγάρι μου ζήτησε να γίνω ο κουμπάρους τους, πολύ γλυκό”.

Συμβουλές για τους μουσικούς που θέλουν να κάνουν καριέρα στη Μουσική Βιομηχανία;

Πολύ εξάσκηση, σεβασμός στους γύρω σου, να δουλεύεις σκληρότερα από τους άλλους, να είσαι συνεπής και να έχεις υπομονή, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος.

 

Ακούστε δείγμα της καινούργιας δουλειάς των Firewind

[embedvideo id=”a8PrzlUdDHE” website=”youtube”] [embedvideo id=”nRlEiDQbbpY” website=”youtube”]

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *