Ο Batman πεθαίνει! (φωτο)

Ο Batman πεθαίνει! (φωτο)

[dropcap size=dropcap]Θ[/dropcap]α έχετε παρατηρήσει πως είμαι φανατικός Marvelάκιας και σε κάθε ευκαιρία κράζω τη DC, αλλά διάολε όταν ένα comic είναι τόσο καλό, δε μπορώ παρά να του δώσω τον ανάλογο σεβασμό…

Ο λόγος για το comic του Batman στο arc «Endgame» γραμμένο από τον Scott Snyder και εικονογραφημένο από τον Greg Capullo, το οποίο είχε τη πιο αιματηρή κατάληξη που θα μπορούσε να συλλάβει ο νους του σύγχρονου comic fan, με τον Batman και τον αιώνιο αντίπαλο του Joker να καταλήγουν σε μάχη θανάτου. Ω ναι, ο Batman και ο Joker, είναι πλέον νεκροί!

Ας τα πάρουμε όμως απ’ την αρχή, αν και στη προκειμένη περίπτωση, πραγματικά αξίζει να παραγγείλετε τα comics, τι να κάνουμε είμαστε Ελλαδιστάν σε κάποια πράγματα…

Λοιπόν, η ιστορία του «Endgame» ξεκινά με τον Joker να επιστρέφει στη Gotham, με νέο πρόσωπο, νέο κουστούμι και ένα νέο ιό να μολύνει τη πόλη. Για να δέσει το γλυκό, αποκαλύπτεται πως ο Joker κατά πάσα πιθανότητα, είναι ο αθάνατος «Pale Man» που στοιχειώνει τη Gotham από την ίδρυση της!

Με τα πολλά οι δύο παραπάνω, καταλήγουν να παλεύουν σε μια σπηλιά βαθιά κάτω απ’ τη Gotham. O Batman ανακαλύπτει μία λίμνη με το υγρό Διονύσιο, το οποίο έχει μια παράξενη πράσινη απόχρωση και θεραπευτικές ιδιότητες και κατέληξε στο συμπέρασμα, πως αυτή ήταν η ουσία που θεράπευσε το πρόσωπο του Joker αλλά και μερικά θανάσιμα του τραύματα. Φυσικά ο Joker είχε πάρει γραμμή τι συνέβει και έζωσε το μέρος με εκρηκτικά.

batman-40-death-joker-2

Κάπως έτσι ξεκινά η θανάσιμη μάχη ανάμεσα στους δύο εχθρούς, με τον ένα να κάνει τον άλλο να υποφέρει, από μαχαιρώματα μέχρι και κάρφωμα με τα αυτιά της μάσκας του Batman! Σε μια απόπειρα του Joker να καρφώσει ένα μαχαίρι στο μάτι του Batman, επενέβει το κακό timing και μία πέτρα μεγάλων διαστάσεων λόγο της έκρηξης, τον βρήκε στη πλάτη όπου και με αυτό το τραυματισμό, ο θάνατος πλησίαζε με γοργούς ρυθμούς. Ο Batman συνειδητοποίησε πως ο αντίπαλος του θα ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία από στιγμή σε στιγμή, με αποτέλεσμα να τον κλειδώσει σε μια λαβή ώστε να τον εμποδίσει να συρθεί στη «πηγή θεραπείας» του, γεγονός που προκάλεσε φόβο στον Joker (σπάνιο φαινόμενο για αυτόν) και άρχισε να ικετεύει τον Batman, παρόλα αυτά ο τελευταίος έδειξε απόλυτα συμβιβασμένος με το γεγονός πως φτάνουν στο τέλος τους.

Άμεση σύνδεση του Ultron με το Civil War; (spoilers)

Ο Joker πάλευε σαν τρελός να φτάσει στη πηγή της θεραπείας του, κάτι το οποίο μας κάνει να ψιλιαζόμαστε πως δεν είναι πραγματικά αθάνατος και χρειάζεται το Διονύσιο για να επιζεί από τους θανάσιμους τραυματισμούς του, αλλά ένας τεράστιος βράχος πέφτει πάνω στη λίμνη και τη φράζει, μαζί με τις ελπίδες και των δύο να θεραπευτούν. Κάπου εκεί ο αγαπημένος villain του DC Universe, προσπαθέι για μία ακόμα φορά απελπισμένος να εξαπατήσει τον Dark Knight με το επιχείρημα της αθανασίας του, κάτι το οποίο δε πιάνει.

Όντας πλέον σίγουρος πως πλησιάζει με γρήγορα και σταθερά βήματα το θάνατο,  λέει στον Batman πως τουλάχιστον κατάφερε να ολοκληρώσει το σχέδιο του και είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξεκληριστεί όλη η πόλη εξαιτίας του ιού του, όπου ο Batman του αποκαλύπτει πως βρήκε ήδη τη θεραπεία, έχει ενημερώσει τους πάντες και πλέον ο ιός του δεν αποτελεί απειλή.

11180244_1650646185164339_908406487_n

Ο επίλογος έρχεται με τον Batman και τον Joker ξαπλωμένους σε ένα λουτρό αίματος. Ξέροντας πως έσωσε τη πόλη και κατατρόπωσε τον Joker, λέει στη Julia Pennyworth μέσω ασυρμάτου τα τελευταία του λόγια «Θα κάτσω εδώ για λίγο, να ξεκουραστώ με το παλιόφιλο μου» και θάβονται αμφότεροι στις πέτρες που καταρρέουν!

Και για να προλάβω όλους τους fans που σπάνε τα νεύρα με τη χαζοατάκα πως όλοι οι «σούπερ ήρωες δε πεθαίνουν», όπως δήλωσε και ο Snyder σε μία συνέντευξη στην IGN:  «Αν δεν υπήρχε μία ιστορία στην οποία πιστεύουμε μέχρι αηδίας για το που πάνε και πως θα καταλήξουν με κάποιο τρόπο, δε θα το κάναμε. Αγαπάμε πάρα πολύ τους ήρωες μας για να κάνουμε κάτι τόσο μεγάλο απλά και μόνο για τους fans, οπότε μείνετε συντονισμένοι».

Εγώ δεν έχω να προσθέσω πολλά, όπως δήλωσα και στην αρχή αλλά και όπως έχετε καταλάβει από τα άρθρα μου, είμαι fanboy της Marvel και μισώ τη DC, το σωστό όμως να λέγεται, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, συγκεκριμένα με το «Death of Super-Man arc», κέρδισε το σεβασμό μου, μακάρι να συνεχίσει έτσι.

11198916_1650646208497670_1890757209_n

Related post

1 Comment

  • Κι εγώ κατά βάση Marvelάκιας είμαι, αλλά ο αγαπημένος μου comic book hero είναι ο Batman και ο αγαπημένος μου villain ο Joker . Θα μου πεις καλά ρε πως γίνεται αυτό, να απλά πιστεύω ότι η Marvel δεν έχει ένα τέτοιο χαρακτήρα τόσο σκοτεινό, τόσο ανθρώπινο, με τέτοιους δαίμονες μες το κεφάλι του (που ακροβατεί στη γραμμή του απόλυτα άμεμπτου και του παρανοϊκού ψυχάκια που το παίζει θεός) και τόσα ηθικά διλήμματα, τα οποία είναι κομμάτι της ανθρώπινης καθημερινότητας, όμως έχουν εξαλειφθεί στον εξιδανικευμένο κόσμο των comics, όλοι είναι τόσο τέλειοι και αψεγάδιαστοι (με εξαίρεση ίσως τον Wolverine) στη Marvel. Επίσης δεν έχει έναν κακό έξω από τα στερεότυπα, που να μην τα κάνει όλα για προσωπικό συμφέρον ή δύναμη και κυριαρχία. ο Joker θέλει απλά να δείξει σε όλους μας ότι είμαστε υποκριτές και απλά όταν βρεθούμε στο απροχώρητο είμαστε ακριβώς σαν αυτόν, ο οποίος είχε το σθένος να αποδεχτεί τη φύση του, τι πιο ιντρικαδόρικο??

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *