Οι Metallica μηνύουν κόσμο και πάλι

Οι Metallica μηνύουν κόσμο και πάλι

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]χ αυτά τα αγόρια. Έχουν ακόρεστη όρεξη για δικομαχίες. Αν και το φταίξιμο δεν είναι 100% δικό τους.

Μια μπάντα από τον Καναδά, οι Sandman, οι οποίοι είναι tribute band των Metallica, έφαγαν μήνυση από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Hetfield kαι την παρέα του για την χρήση των Logo.

Ο νόμος στις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι λιγάκι περίεργος και συνάμα αυστηρός για θέματα trademark και σε υποχρεώνει αν νιώσεις θιγμένος, να το υπερασπιστείς με κάθε νόμιμο μέσο (το logo σου) ή να μην κάνεις τίποτα και να το χάσεις (αν το διεκδικήσει ο δεύτερο που το χρησιμοποιεί).

Πιθανώς δηλαδή, οι ίδιοι οι Metallica να έδωσαν απλά το ΟΚ για να προχωρήσει η υπόθεση μήνυσης (και συνάμα κατοχύρωσης) χωρίς όρεξη να το τραβήξουν στα άκρα. Λογικά οι Sandman θα κάνουν πίσω. Μάλιστα σε αυτή τη μπάντα, υπάρχουν μέλη από τους Warmachine. O frontman Joe Di Taranto έκανε γνωστή την υπόθεση με το παρακάτω post στο facebook.

Το πρόβλημα δηλαδή ήταν η χρησιμοποίηση των Logo των Metallica για να κλείνουν οι Sandman συναυλίες, να κάνουν promotion στο FB κλπ.

UPDATE: «Ζήτησαν συγνώμη οι Metallica»

Καλό θα ήταν αν όντως οι Metallica και κυρίως ο Ulrich δεν είχαν άμεση σχέση με αυτό να βγουν και να το πουν γιατί κανείς δεν αντέχει ένα napster 2, έστω και πολύ μικρότερης ισχύς. Πάντως σίγουρα έκαναν καλό στους… διασκευαστές τους αφού έτσι, σίγουρα έμαθαν τη μπάντα πολύ παραπάνω κόσμος,

 

So as some of you may or may not know, in my spare time from WARMACHINE, I play in a couple tribute acts…One being a…

Δημοσιεύτηκε από Joe Di Taranto στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *