“Οι KISS δεν θα ήταν εδώ, χωρίς το αρχικό fantastic four”

Αυτά είπε ο Gene Simmons στην τελετή “εισαγωγής” των KISS (μεταξύ άλλων) στην τάξη του 2014 στο Rock n’ Roll Hall Of Fame, την Πέμπτη 10/4.

KISS

Μια αγωνία όσο να ναι την είχαμε, καθώς από το schoolofrock.gr είχατε παρακολουθήσει όλη τη “σαπουνόπερα” των τελευταίων μηνών μεταξύ των νυν και πρώην μελών των KISS.

Τελικά όλα διεξήχθησαν τυπικά. O Tom Morello των Rage Against the Machine είχε την τιμή να καλέσει τους KISS στη σκηνή, στην τελετή στο Barclays Center στο Brooklyn. Ο κιθαρίστας ξεκίνησε λέγοντας:

29th Annual Rock And Roll Hall Of Fame Induction Ceremony - Show

“You can kiss my KISS loving ass. Οι Kiss δεν ήταν ποτέ μια μπάντα για κριτικούς. Είναι μπάντα ανθρώπων”. Ο Morello αναφέρθηκε σε επιπτώσεις, επιρροή και δέος και πως: “οι KISS τα έχουν και τα τρία”.

O Gene Simmons ήταν ο πρώτος που μίλησε, και παρ ‘όλες τις πρόσφατες κόντρες, ευγενικά απέδωσε φόρο τιμής στον Ace Frehley και Peter Criss και τους ρόλους τους στην άνοδο της φήμη των KISS: ” Για τον Ace Frehley και το στυλ που έπαιξε κιθάρα, που μιμήθηκαν πολλοί αλλά κανείς δεν ξεπέρασε από γενιές μουσικών σε όλο τον κόσμο. Για τον Peter Criss… δεν υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω που χτυπάει τα sticks σαν τον Peter. Κανείς δεν έχει αυτό το στυλ. Ενώ, δεν υπάρχει κανείς καλύτερος να έχουμε στο group μας από τον Paul Stanley. Εμείς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα, χωρίς το αρχικό fantastic four”.

29th Annual Rock And Roll Hall Of Fame Induction Ceremony - Press Room

Ο Ace Frehley έσπασε τον πάγο της σοβαροφάνειας και είπε: “Έχω μια ομιλία, αλλά αυτά τα γυαλιά δεν είναι κατάλληλα και έτσι δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα. Όταν ήμουν 13 χρόνων και πήρα την πρώτη μου κιθάρα, αισθάνθηκα ότι επρόκειτο να μπω σε κάτι μεγάλο. Λίγα χρόνια αργότερα συνέβη μια απροσδόκητη τροπή. Μια καλοκαιρινή αγάπη (συναντήθηκε με τους υπόλοιπους KISS)”.

O Paul Stanley τόνισε από τη μεριά του: “Αυτή είναι μια ειδική βραδιά για μας, αλλά είναι επίσης μια ειδική βραδιά για τους οπαδούς μας. Αυτή είναι η δικαίωση. Πιστεύω ότι το πνεύμα του rock and roll είναι να ακολουθήσετε τη δική σας διαδρομή, ανεξάρτητα από τους επικριτές σας. Και νομίζω ότι το έχουμε κάνει αυτό εδώ και 40 χρόνια. Εδώ είμαστε απόψε βασικά για τα ίδια πράγματα από τα οποία είχαμε μείνει εκτός τότε. Οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν για τα εισιτήρια. Οι απλοί άνθρωποι αγοράζουν τα άλμπουμ μας. Οι κριτικοί που ορίζουν, δεν το κάνουν”.

Bk5vRo5IUAEiBE8

Ο Peter Criss μοιράστηκε τη χαρά του για την παρουσία του στο Brooklyn. Κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τον αρχικό manager του συγκροτήματος Bill Aucoin και μίλησε για το πώς ο Jerry Nolan ήταν ο πρώτος που του έδωσει ένα μάθημα στα τύμπανα. Ο Criss μίλησε ανοιχτά για την περίοδο με τον καρκίνο και προέτρεψε για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στον τομέα της πρόληψης. Στο τέλος της ομιλίας του πρόσθεσε “Μέσα και έξω από το μακιγιάζ, θα είμαι πάντα ο Catman”.

[embedvideo id=”M9yP3ZcV5do” website=”youtube”] [embedvideo id=”pB-tBhKaKgE” website=”youtube”]

 

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *