Οι ΚollektivΑ φωνάζουν, ακούει κανείς;

Οι ΚollektivΑ φωνάζουν, ακούει κανείς;

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap] ανακοίνωση των ΚollektivΑ για τα γεγονότα στη Γάζα μου έβαλε στα χέρια στο πληκτρολόγιο για το παρακάτω κείμενο.

Θα είμαι ειλικρινής. Στο πρώτο… οπτικό σκανάρισμα, πίστευα πως είναι ένα κείμενο γεμάτο χαρακτηρισμούς και φανφάρες για τους κακούς Εβραίους, όπως όλα αυτά που έχουν κατακλύσει το internet και με κάνουν να αηδιάζω.

Σαν τη viral -κλασική- έκφραση: “Κάτι άφησε στη μέση Ο Χίτλερ”. Μα είναι δυνατόν να γραφτεί κάτι τέτοιο ως “αντίβαρο” γα την Γάζα; Φυσικά αυτός που το γράφει αυτό, σε άλλο του comment θα έχει πει πως η προσπάθεια εξόντωσης των Εβραίων δεν έγινε ποτέ.

Anyway… Το κείμενο όμως της Ελληνικής μπάντας ήταν πολύ διαφορετικό και επί της ουσίας. Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς ή όχι με το αν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν βάλει τον τσιμεντόλιθο τους για αυτή τη γενοκτονία (σαφώς και ναι…). Για μένα δεν έχουν σημασία ούτε τα πολιτικά σου πιστεύω σε σύγκριση με αυτά της μπάντας. Άνθρωπος είσαι πρώτα ρε.

Εσύ που φωνάζεις όμως όλη μέρα στο facebook, πόσο διατεθειμένος είσαι να βάλεις το λιθαράκι σου σε αυτό που πιστεύεις ότι θα βοηθήσει; Πήξαμε με τους επαναστάτες του πληκτρολογίου.

Η όλη διαφορά από τους ΚollektivΑ ήταν αυτή η πρόσκληση-πρόκληση-αυτοδιάθεση στις τελευταίες γραμμές του κειμένου.

“θέτουμε εαυτούς στη διάθεση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των εργατικών σωματείων για οποιαδήποτε συλλογική κίνηση.
Καλούμε όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες να πράξουν δημόσια το ίδιο”.

Όσο και αν προσπαθώ να κρατάμε αυτό το site σε ένα χαλαρό επίπεδο χαβαλέ για ένα ευχάριστο 10λεπτο, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου σε αυτό που γίνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Εδώ σαν School of Rock λοιπόν, στηρίζουμε αυτή την κίνηση καθώς οι μουσικοί δεν είναι (μόνο) διασκεδαστές. Στην Ελλάδα της παραλιακής το έχουμε παρεξηγήσει το θέμα. Δεν είναι όλοι ίδιοι όμως.

Η τέχνη είναι (και) για να περνάει μηνύματα, να σε ξυπνάει από τον μωρουδιακό σου λήθαργο. Να σου τραβάει το κουβερτάκι που έχεις σκεπαστεί γιατί φοβάσαι να αντικρίσεις την αλήθεια.

Ακούς;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *