Μια στοιχειωμένη playlist για το Halloween

Μια στοιχειωμένη playlist για το Halloween

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]ίσαι αμερικανόφιλος, οκ. Θες να γιορτάσεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι, οκ (Διάβασε να μάθεις τουλάχιστον ΕΔΩ). Βάλε λίγο σωστή μουσική στη ζωή σου μπας και δεις μια άσπρη μέρα στο τέλος τέλος. Τραγούδια rock. metal και όχι μόνο, ειδικά για το Halloween.

I Put a Spell On You – Screamin’ Jay Hawkins (1956)

Η επιτομή της θεατρικής ερμηνείας σε κομμάτι. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, το τραγούδι ήταν απλά ένα love song. Ο παραγωγός του τον έπεισε όμως να πάει στο στούντιο λιγάκι μεθυσμένος για να βγάλουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Indeed…

Donovan – Season Of The Witch (1966)

Λίγα τραγούδια έχουν εμπνεύσει τόσες ταινίες τρόμου όσες αυτό. Ο ίδιος ο zombie-master George Romero έκανε ταινία με τον ίδιο τίτλο για μια βαριεστημένη σύζυγο που το ρίχνει στη μαύρη μαγεία το 1972. Ενώ υπάρχει και το Halloween III: Season Of The Witch. Α, nai υπάρχει και το πρόσφατο με τον Nicolas Cage (2011).

Eagles – Witchy Woman (1972)

Οι στίχοι του περιγράφουν μια γυναίκα με μαύρα μαλλιά και κόκκινα χείλη που πετάει σπίθες από τα χέρια της. Ο Henley είχε δηλώσει παλιότερα πως το τραγούδι μιλάει για μερικές όμορφες γυναίκες που γνώρισες σε… ύποπτα μπαρ στο Λος Άντζελες.

Pet Sematary – The Ramones (1989)

Γίνεται να λείπει από τη λίστα το soundtrack που έγραψαν οι Ramones για τη κινηματογραφική μεταφορά του Pet Sematary του Stephen King. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι στίχοι αποκαλύπτουν την πλοκή σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει το βιβλίο ή δει την ταινία.

Welcome to My Nightmare – Alice Cooper (1975)

Από τα πλέον κλασικά concept albums, αυτό του Alice Cooper που ένα παιδί με το όνομα Steven μας ταξιδεύει μέσα από τους εφιάλτες του.

Creep – Radiohead (1992)

Ο Thom Yorke έχει δηλώσει πως έγραψε το κομμάτι σχεδόν επτά χρόνια πριν το ηχογραφήσουν, όταν και ήταν φοιτητής. Είχε γίνει stalker για μια κοπέλα και εμφανιζόταν όπου και αν πήγαινε. Κρίμα Thom…

[embedvideo id=”XFkzRNyygfk” website=”youtube”]

(Don’t Fear) The Reaper – Blue Oyster Cult (1976)

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για αυτό το αριστούργημα. Ίσως μπορούμε να προσθέσουμε μόνο τη δήλωση του Buck Dharma πως οι στίχοι του αν και φαίνονται ακόμα και αυτοκτονικοί σε μερικά σημεία, μιλούν ωστόσο για την αιώνια αγάπη.

Bark At The Moon – Ozzy Osbourne (1983)

Αν θες να κάνεις το πάρτι σου spooky μεν αλλά να υπάρχει και λίγο headbanging βρε αδερφέ o Madman Ozzy και το Bark Of The Moon είναι αυτό που σου χρειάζεται.

Highway To Hell – AC/DC (1979)

Παρά τις εξηγήσεις του Angus Young ότι το κομμάτι δεν μιλούσε πραγματικά για την κόλαση αλλά για την «κολασμένη ζωή του δρόμου», δεν έπεισε τους επικριτές. Να μην τους χαλάσουμε το χατίρι λοιπόν.

Black Sabbath – Black Sabbath (1970)

Η ιστορία που ο Geezer Butler βρήκε μια σκοτεινή σκιά να στέκεται ένα βράδυ στην άκρη του κρεβατιού του. Πριν είχε βάψει το σπίτι του μαύρο και είχε βάλει πολλές φωτογραφίες του διαβόλου στους τοίχου. Ο Ozzy του είχε δώσει και ένα βιβλίο μαγείας το όποιο εξαφανίστηκε όταν και εξαφανίστηκε η σκιά.

Bring Your Daughter To The Slaughter – Iron Maiden (1989)

Το τραγούδι του Bruce Dickinson που αρχικά ήταν να μπει στο δικό του προσωπικό άλμπουμ. Γράφτηκε σαν soundtrack για τον Τρόμο στον Δρόμο με τις Λεύκες και μπήκε κατευθείαν NO.1 στα singles.

Marilyn Manson – The Mephistopheles Of Los Angeles (2015)

Ας τιμήσουμε και το παρόν με το φετινό κομμάτι του Marilyn Manson μέσα από τον πολύ καλό νέο δίσκο του.

Thriller – Michael Jackson (1982)

Έλα τώρα βρε γερό-ροκά που θα γκρινιάξεις για τον Μιχαλάκη. Κούνα λίγο τον κώλο σου. Σε πάρτι ήρθες. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, μαζί με το videoclip.

Ghostbusters – Ray Parker Jr (1984)

Πάρτι χωρίς αυτό το κομμάτι δεν παίζει. Απλά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για Halloween πάρτι (Ναι στην Αθήνα, βλαχιά το ξέρω).

Head On the Wall – King Diamond (1996)

Το άλμπουμ The Graveyard ήταν στο σύνολο του ένας μέτριος δίσκος, αλλά το κομμάτι μας έμεινε. «Αν πεθάνεις το βράδυ σε νεκροταφείο και σου κόψουν το κεφάλι, η ψυχή σου μένει παγιδευμένη στο κεφάλι».

[embedvideo id=”bJSm6GvDl_E” website=”youtube”]

Alison Hell – Annihilator (1989)

Το κομμάτι για την μικρή Alison που έβλεπε συνεχώς ένα μπαμπούλα αλλά κανείς δεν της έδωσε σημασία. Μέχρι που έχασε τα λογικά της.

[embedvideo id=”pTYHYglem-M” website=”youtube”]

Halloween – Helloween (1987)

Χωρίς σχολιασμό. Έχει τίτλο Halloween.

Iced Earth – Dante’s Inferno (1995)

Παρότι οι Iced Earth έχουν τον εξαιρετικό δίσκο Horror Show (2001) που άνετα κολλάει ολόκληρος σε ένα halloween metal party, εμείς επιλέξαμε την κάθοδο του Δάντη στην Κόλαση. Τρομερό horror song.

[embedvideo id=”LY5WEJ-tiC8″ website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *