Κινεζικό «χτύπημα» στον Deadpool

Κινεζικό «χτύπημα» στον Deadpool

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ερικές φορές σου έρχεται από εκεί που δεν περιμένεις ή μήπως όχι; Παρά το γεγονός ότι το 2016 είναι γεμάτο από super-hero movies, τρελών budget, όλοι έχουμε κολλήσει με το Deadpool επειδή θα δείξει τον χαρακτήρα χωρίς hollywood-ιανές φιοριτούρες. Δηλαδή βίαιο και σαχλαμάρα, περιστοιχισμένο με δόσεις γυμνού και σεξ.

Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση της Κίνας, που σύμφωνα με το Hollywood Reporter, έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία της ταινία στους κινηματογράφους της. Και πριν βιαστείτε να πείτε: «Χεστήκαμε, πρόβλημα τους», σκεφτείτε αυτό.

Η κινεζική αγορά, είναι τεράστια (δεν πάει και το 1 δις κινέζων σινεμά, αλλά και τα 300 εκ δεν τα λες λίγα) και έχει βοηθήσει άπειρες ταινίες να σωθούν από καταστροφή (Terminator: Genisys) ή να πιάσουν διάφορα οικονομικά status (The Force Awakens).

Αν και το Deadpool αναμένεται να κάνει επιτυχία -ελπίζουμε τα trailer να λένε την αλήθεια-, ο περιορισμός των εσόδων από μια τέτοια μεγάλη χώρα μπορεί να επηρεάσει τους συντελεστές της για το ενδεχόμενο sequel, καθώς και άλλων project που ίσως να ήθελαν να πειραματιστούν με το R Rating.

Βέβαια στην παραγωγή του Deadpool ήξεραν το ρίσκο καθώς δεν είναι μόνο η Κίνα που θα το μπλοκάρει αλλά και η μη έλευση στον κινηματογράφο του πολύ ενεργού κοινού των 15 και κάτω (τουλάχιστον).

Αληθοφανή απεικόνιση ή περισσότερο χρήμα; Στην περίπτωση του Deadpool διάλεξαν το πρώτο. Για να δούμε…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *