Κέρδισε ο Cameron τη δίκη για την «πατρότητα» των γραφικών του Avatar

Κέρδισε ο Cameron τη δίκη για την «πατρότητα» των γραφικών του Avatar

[dropcap size=dropcap]Φ[/dropcap]υσικά και μετά από κάθε τεράστια επιτυχία ενός καλλιτεχνικού ή επιστημονικού έργου, ο δημιουργός του δέχεται διάφορες επιθέσεις από επίδοξους «πατέρες» της ιδεας.

Κάποιες περιπτώσεις είναι όντως κλοπή του διάσημου εκάστοτε δημιουργού (πρόσφατη περίπτωση, ο εθνικός μας συνθέτης Χατζηγιάννης – ψάξτε το), άλλες πάλι είναι τα επίδοξα κοράκια που βασίζονται στο ότι στην ουσία, καμία ιδέα δεν έρχεται από παρθενογένεση ή σχεδόν καμία. Το avatar λόγου χάρη έχει βάσει στις ινδιάνικες ιστορίες, μοιάζει με τον Pocahontas.

Έτσι λοιπόν, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του θρυλικού Avatar που έσπασε όλα τα ρεκόρ, έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, αρκετές μηνύσεις για κλοπή της ιδέας. Και τις κερδίζει όλες…

Η πιο πρόσφατη, αυτή από τον William Roger Dean που ισχυρίστηκε ότι του αντέγραψε πινάκες όπου μοιάζουν με τα ήρωες του Avatar καθώς και τον πλανήτη Πανδώρα.

Ο δικαστής δεν δικαίωσε τον επίδοξο καλλιτέχνη καθώς ο Dean δεν έδειξε στο δικαστήριο το αυθεντικό του έργο αλλά αντίγραφα που οι ένορκοι παρατήρησαν ότι είχαν κάποιες παρεμβάσεις για να μοιάζουν στα οντα του Cameron… επιτηδευμένα.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *