Η λίστα του 2015 by School Of Rock – Αλέξανδρος Παναγιωταράκος

Η λίστα του 2015 by School Of Rock – Αλέξανδρος Παναγιωταράκος

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]άει και το 2015. Αφού πήγε να μας κάτσει στο λαιμό με τα δημοψηφίσματα τις εκλογές και τα capital control, τα καταφέραμε και πάμε για πολυαναμενόμενο 2016. Κυρίως λόγω των ταινιών που βγαίνουν. Αλλά ας ξεκινήσω σιγά σιγά τη λίστα μου με αυτά που έκαναν εντύπωση.

Καλύτερος δίσκος 2015:

Bon Jovi – Burning Bridges. Δεν θα μπορούσα να βάλω κάτι άλλο αφού έβγαλαν δίσκο τα παιδιά από το New Jersey. Είναι ο πρώτος τους δίσκος από τότε που αποχώρησε ο επί σειρά ετών κιθαρίστας τους Richie Sambora. Βέβαια μπορείς ακόμα να ακούσεις τις μουσικές του επιρροές, καθώς τα περισσότερα κομμάτια έχουν γραφτεί πιο παλιά. Δεν είναι ο καλύτερος τους δίσκος, αφού το έβγαλαν πιο πολύ για να καθαρίσουν από τη Mercury Records, αλλά αξίζει να του αφιερώσεις λίγο χρόνο. Το άλμπουμ παίρνει έξτρα πόντους για το τραγούδι Burning Bridges, όπου τα χώνουν στη δισκογραφική έχοντας στίχους όπως «the last song you can sell».

[embedvideo id=”X57PAe99Pu0″ website=”youtube”]
Τραγούδι που μου κόλλησε:

Armin PERSONAS – ToPingPong της Ελλάδας. Εντελώς άσχετο με αυτά που ακούω συνήθως, αλλά με τις παρέες που κάνω τον τελευταίο χρόνο έχω εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική μουσική, και όχι πάντα τη καλή. Αυτό πάντως μου κόλλησε από το καλοκαίρι. Είναι μια ωραία διασκευή και με καλό ρυθμό. Δεν ματώνουν τα αυτιά σου όταν το ακούς και αυτό πάντα βοηθάει.

[embedvideo id=”U0QqgjEsZhI” website=”youtube”]
Μουσικό που μάθαμε το 2015:

Γιάννης Κονιτόπουλος. Παραμένω ελληνικά και σας παρουσιάζω ένα νεαρό καλλιτέχνη με πολύ μέλλον στο νησιώτικο και παραδοσιακό τραγούδι. Καλή η rock και η metal, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε τις παραδόσεις μας. Ειδικά όταν νέοι μουσικοί σαν τον Γιάννη Κονιτόπουλο υπηρετούν αυτό το είδος επάξια. Προέρχεται από τη γνωστή οικογένεια των Κονιτοπουλαίων, πράγμα που σημαίνει ότι το έχει στο αίμα του, παρόλα αυτά μέσα από σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να γίνει ένας εξαιρετικός μουσικός και τραγουδιστής.

https://youtu.be/OoSCaLLvB6c

Καλύτερη σειρά:

Supernatural. Συνεχίζουν τα αδέρφια για 11ο χρόνο και κατά την ταπεινή μου γνώμη η ποιότητα της σειράς έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Τα αδέρφια Winchester συνεχίζουν να πολεμούν ότι υπερφυσικό και επικίνδυνο για την ανθρωπότητα. Στη σεζόν που διανύουμε έχουν να αντιμετωπίσουν έναν θεωρητικά ανίκητο εχθρό. Δεν σας λέω τι για να μην σας spoilάρω. Αν δεν το έχετε δει. Και αν δεν το έχετε δει σας παροτρύνω να το κάνετε. Χριστούγεννα είναι θα βρείτε λίγο χρόνο. Έχει όλα όσα αγαπήσαμε από τους πρώτους κύκλους και γίνεται καλύτερο σε κάποια θέματα όσο προχωράει η σειρά.

[embedvideo id=”xJuPH7WHhBw” website=”youtube”]
Καλύτερη Ταινία:

Spy. Η Melissa McCarthy μετά από μερικές πατάτες που έβγαλε επέστρεψε φέτος στις επιτυχίες με αυτήν τη ταινία. Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε η ταινία δεν περίμενα να γελάσω τόσο πολύ. Ο χαρακτήρας της ξεκινά από ένα γραφείο της CIA, όπου ήταν βοηθός “κανονικού” πράκτορα. Όταν αναγκάζεται να βγει η ίδια στους δρόμους και να κυνηγήσει έναν έμπορο όπλων αρχίζει το πάρτι. Το ατελείωτο βρισίδι, το κράξιμο της McCarthy σε όποιον βρίσκει μπροστά της και ο διάλογος μεταξύ χαρακτήρων θα σας κάνει να πέσετε κάτω από τα γέλια. Ενώ και η δράση είναι πολύ προσεγμένη και δεν θα σας απογοητεύσει. Μικρό ρόλο έχει και ο Jason Statham, ο οποίος κλέβει τη παράσταση κάθε φορά που εμφανίζεται.

[embedvideo id=”HWV6KvHkG0k” website=”youtube”]
Ηθοποιό που μάθαμε στο 2015:

Taron Egerton. Ο πρωταγωνιστής του Kingsman έδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Και έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Μπορεί να κάνει δράση, κωμωδία και δράμα. Περιμένω την καινούργια του ταινία, Eddie the Eagle για να σιγουρευτώ. Αλλά από το λίγο που έχω δει θα γίνει σύντομα A-list ηθοποιός.

Βιβλίο που διαβάσαμε:

Legends of the Samurai. Καθόταν αρκετό καιρό στο ράφι μου και είπα να του ρίξω μια ματιά. Το βιβλίο από τον Hiroaki Sato εξιστορεί την εξέλιξη των σαμουράι όχι τόσο ως προς την μαχητική τους ικανότητα αλλά περισσότερο τη νοοτροπία τους. Αν πέσει ποτέ στα χέρια σας να ξέρετε πως μπορεί να δυσκολευτείτε αρκετά. Είναι στα αγγλικά, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Η μετάφραση έχει κρατήσει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο κείμενο και μπερδεύει λίγο τον αναγνώστη. Φυσικά και τα πολλά ονόματα των Ιαπώνων δεν βοηθάει.

Event που πήγα:

Πανηγύρι χωριού. Ναι, ναι και δεν ντρέπομαι που το λέω. Καλοκαιριάτικο πανηγύρι. Όσο υπάρχουν κοψίδια και μπύρα εγώ είμαι ευτυχισμένος. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από τη ζωή; Αποκορύφωμα της βραδιάς, όταν τραγουδούσαν οι γλάστρες στην αρχή και οι γέροι από κάτω φώναζαν «ΒΙΟΛΙΙΙΙΙΙ». Κάτσε ρε μεγάλε θα παίξει και το βιολί. Θα χορέψεις. Άσε τις κοπέλες να βγάλουν το μεροκάματο.

Απογοήτευση της χρονιάς:

Marvel. Μετά το Winter Soldier περίμενα περισσότερα από τη Marvel. Οι ταινίες που έβγαλε φέτος μου φάνηκαν μέτριες. Το Age of Ultron ήταν μια επανάληψη σχεδόν του πρώτου Avengers και το Antman το έσωσαν κάπως οι Douglas και Rudd. Κάθε φορά που έβλεπα τον κακό της υπόθεσης, όμως απλώς ξενέρωνα. Πάλι ο Captain America θα μας σώσει του χρόνου.

marvel_poster-art

Viral video:

Lights out by Logan Paul. Τι θα γινόταν αν αυτά που γίνονται στα θρίλερ συνέβαιναν και στην πραγματικότητα. Το βιντεάκι αυτό μας το δείχνει με το πιο αστείο τρόπο.

[embedvideo id=”YfBlnhNWNeI” website=”youtube”]
Ο «Άντε Γαμήδια»:

Windows 10. Άλλο είχα στο μυαλό, αλλά τελευταία στιγμή μπήκαν σφήνα τα windows. Τα θεωρώ ένα πολύ καλό λογισμικό για τον υπολογιστή, αλλά αυτό που μου έκανε είναι ασυγχώρητο. Τη στιγμή που χρειαζόμουν τον υπολογιστή αποφάσισε από μόνο του να κάνει update. Θα μου πείτε που το κακό. Κάνει την ενημέρωση και τελείωσε η υπόθεση. Καλά θα ήταν, αλλά κράτησε 2 ώρες και γιαυτό και μόνο τον λόγο έχει τις κατάρες μου.

Hot 2015:

Sofia Boutella. Και αυτήτη γνωρίσαμε από το Kingsman όπου έπαιζε τη κοπέλα με τα «κοφτερά»πόδια και ελπίζω να τη ξαναδούμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη. Όπως λένε όμως μια φωτογραφία… απολαύστε.

Παρακαταθήκη για 2015:

Νομίζω πως το σημαντικότερο που έκανα φέτος είναι που βρήκα καινούργια δουλεία που με ικανοποιεί. Ειδικά τις δύσκολες αυτές μέρες για τη χώρα μας είναι δύσκολο για κάποιον να βρει μια δουλειά. Πόσο μάλλον και να τον ευχαριστεί. Δεν είναι η δουλειά των ονείρων μου, αλλά αν περίμενα να βρω αυτό που ήθελα θα περίμενα ακόμα.

Τι πάει για το 2016:

Είμαι σε θέση να πω πως δεν έχω παραλείψει κάτι για το 2016. Ότι ήταν να γίνει το ’15 έγινε. Έχω προγραμματίσει κάποια πράγματα για το 16, αλλά δεν μπορώ να πω πως το παρέλειψα αφού δεν ήθελα να γίνουν τώρα.

Καλύτερο Anime 2015

ONE-PUNCHMAN! Βαρέθηκες να βλέπεις συνέχεια κάποιον σούπερ ήρωα στην αρχή να δυσκολεύεται με τον αντίπαλό του αλλά στο τέλος να κερδίζει με τη δύναμη της θέλησης και μπλαμπλα… Ήρθε το One-punch Man να τα αλλάξει όλα. Ο καραφλός πρωταγωνιστής της σειράς αυτής νικάει όλους τους αντιπάλους του με μια μπουνιά. Τόσο χρειάζεται. Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο, η σειρά δεν χάνει το ενδιαφέρον της καθώς υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες, πολλά τέρατα και άφθονο γέλιο. Γέλιο από το πώς ο Saitama σκοτώνει τα διάφορα τέρατα μέχρι τη προσπάθεια του να ανέβει στην ιεραρχία των σούπερ-ηρώων.

[embedvideo id=”7_oWZUVI2k4″ website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *