«Δεν ήθελαν να με συλλάβουν, αλλά ήταν υποχρεωμένοι…»

«Δεν ήθελαν να με συλλάβουν, αλλά ήταν υποχρεωμένοι…»

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] 31χρονος James Evans όπου την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη γιατί πόσταρε στο facebook στίχους από τους Exodus, μίλησε στο Billboard για την περιπέτεια του.

Ο δικαστής που έχει την υπόθεση, καθυστέρησε τη δίκη για 6 μήνες για να υποβληθεί ο Evans σε ψυχολογικά τεστ. Αν αποδειχθεί ότι είναι… σώας τα φρένας, η υπόθεση θα σβηστεί από το ποινικό του αρχείο, αλλιώς κινδυνεύει με 10 χρόνια κάθειρξη για τρίτου βαθμού τρομοκρατική απειλή.

«Την ίδια μέρα που πόσταρα τους στίχους, ήρθαν αστυνομικοί στο σπίτι μoυ. Με ρώτησαν αν έχω σκοπό να πειράξω κάποιον. Νόμιζα πως η υπόθεση θα λήξει εκεί. Λίγες μέρες μετά επισκέφθηκαν και πάλι το σπίτι μου, ενώ έλειπα για δουλειά. Ρώτησαν τη γυναίκα μου αν έχω όπλα μαζί μου. Είπαν ότι θα έρθουν να μου μιλήσουν αλλά δεν το έκαναν. Τελικά την επόμενη μέρα, πέρασαν ξανά από το σπίτι με ένταλμα για τη σύλληψή μου. Δεν μου έβαλαν χειροπέδες, απλά κάθισα στο πίσω κάθισμα. Το καταλάβαιναν ΄ότι δεν είμαι επικίνδυνος. Ήταν και αυτοί κάπως σοκαρισμένοι αλλά είχαν υποχρέωση να το κάνουν».

Το Billboard μίλησε και με τον δικηγόρο του James Evans, ο οποίος δήλωσε:

«Γενικά, προστατεύονται οι δηλώσεις μας (στα social media). Εκτός φυσικά αν θεωρηθούν ως απειλή και ως πρόκληση φόβου. Δεν εξέτασαν το ενδεχόμενο πως αυτό είναι ένα τραγούδι».

Οπότε, προσέχετε τι ποστάρετε στο FB…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *