«Αφοπλίζονται» τα Looney Tunes στο reboot του HBO Max

«Αφοπλίζονται» τα Looney Tunes στο reboot του HBO Max

Δύσκολοι και τρελοί καιροί αυτοί που ζούμε. Κάποιοι σκέφτονται να αποσύρουν αστυνομικές σειρές στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας του George Floyd, ενώ τα LEGO θα αποσύρουν ολόκληρη σειρά παιχνιδιών με αυτή τη θεματολογία. Και αν αυτά ακούγονται light μέσα στην παραζάλη μας, έρχεται και ο αφοπλισμός των Looney Tunes από το HBO Max.

Τα θρυλικά και πολυαγαπημένα Looney Tunes επέστρεψαν μέσα από μια ανανεωμένη σειρά στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Όλοι ξέρετε το ανελέητο κυνηγητό που συμβαίνει μεταξύ των Elmer FuddYosemite Sam και τους Bugs Bunny και Duffy Duck.

Το πιο χαρακτηριστικό σκετς των Looney Tunes αλλάζει με τους πιο…βίαιους ήρωες της Warner Bros. να παραδίδουν τα όπλα τους, εξαιτίας της έξαρσης βίας και των κοινωνικών αναταραχών της εποχής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Έλμερ δε θα κυνηγάει με καραμπίνα τον Μπάγκς. 

Και με τι θα τον κυνηγάει αναρωτιέστε; Στα νέα επεισόδια -έχουν προβληθεί ήδη 10 καινούργια από τις 27 Μαίου- ο Έλμερ χρησιμοποιεί ένα δρεπάνι αντί για καραμπίνα, ενώ αναμένεται και ο Yosemite να παραδώσει τα δυο του περίστροφα. Ωστόσο, η κλασική “καρτουνίστικη βία” με αμόνια να πέφτουν στα κεφάλια των χαρακτήρων και ράβδους δυναμίτη να στοιβάζονται πάνω τους, που είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες, θα παραμείνει. 

Ναι, γιατί η καραμπίνα ήταν πρόβλημα. Τώρα με το δρεπάνι, είναι όλα πιο ειρηνικά.

Την επιλογή αυτή εξήγησε ο showrunner, Peter Browngardt, σε συνέντευξή του στη New York Times:

Δεν θα έχουμε όπλα αλλά μπορούμε να κάνουμε τη λεγόμενη καρτουνίστικη βία, δηλαδή TNT και τα τυπικά της ACME, όπως αμόνια, ξέρετε. Όλα αυτά κάπως έπρεπε να τα κληρονομήσουμε. 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *