Site icon SOR

Ο Hetfield είναι περήφανος που τραγούδια των Metallica χρησιμοποιήθηκαν σε βασανιστήρια

Hetfield είναι περήφανος
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο frontman των Metallica, James Hetfield, δηλώνει περήφανος πως η μουσική της μπάντας του χρησιμοποιήθηκε σε βασανιστήρια του Αμερικάνικου Στρατού στο Αφγανιστάν και στο Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ανά τα χρόνια και κυρίως του The Guardian, οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να σπάσουν τον τσαμπουκά των αιχμαλώτων με μουσική των Metallica, των AC/DC, των Rage Against The Machine και Nine Inch Nails σε πολλά, πάνω από το κανονικά ντεσιμπέλ. Και φυσικά αυτό ήταν το πιο soft βασανιστήριο τους. Αλλά και πάλι…

Μουσική; Μουσική ρε αρχίδια; Πήρατε το μεγαλύτερο αγαθό της ανθρωπότητας και το κάνατε μαστίγιο; Και χεστήκαμε αν ήταν δυτικοί, οι μουσουλμάνοι, οι κορεάτες σε οποιαδήποτε πλευρά και αν το κοιτάξεις.

Εμείς είμαστε με την πλευρά της μουσικής. Και αν ήταν αρχίδια μια φορά ο στρατός, εσύ Hetfield που δηλώνεις περήφανος ξανά και ξανά και παρόλα αυτά, θες να βγάλεις την ουρά σου έξω λέγοντας πως ταυτόχρονα με την περηφάνια ένιωσες ενόχληση που μπλέκουν το όνομα της μπάντας με πολιτικά παιχνίδια, είσαι μουνόσκυλο.

Ουφ, τα είπα.

Σε συνέντευξη του με το περιοδικό Thrasher τόνισε: «Χα! Εμείς βασανίσαμε κόσμο με τη μουσική μας πολύ πριν το κάνει η CIA (σημ. Είσαι και αστειάτορας τρομάρα σου). Δεν έχω να δηλώσω κάτι με αυτό, ειλικρινά (σημ. τους βασανισμούς με τη μουσική τους). Είμαι περήφανος που η χώρα μου χρησιμοποιήσει κάτι για να μας έχει ασφαλείς. Όταν η μουσική κυκλοφορεί εκεί έξω, δεν έχω τον έλεγχο της. Όπως όταν τη χαρίζει κάποιος online ή διασκευάζει το Enter Sandman και το Nothing Else Matter σε διάφορα στιλ».

Ναι, το ίδιο ακριβώς είναι μαν.

Ακόμα και ο γλοιώδης Ulrich είχε αρχίδια να πει κάποτε πως η μουσική είναι για να ενώνει κόσμο και όχι για να τον κάνει να νιώθει άσχημα. Πως αν ήταν να νιώσει περήφανος για κάτι, θα ήταν πως εμπνέει κάποιους στρατιώτες να βγουν και να πολεμήσουν ακούγοντας Metallica, όχι να είναι δεμένοι σε μια καρέκλα υποφέροντας από αυτό. Και πως αν ήθελαν πραγματικά να βασανίσουν μέσω μουσικής, υπήρχαν μπάντας με πιο extreme ήχο για να το πράξουν.

Ηλίθια δήλωση, αλλά όχι τόσο σκατένια σαν σάπια παρανυχίδα του Hetfield.

Διαβάστε ακόμα το μόνο αφιέρωμα που πραγματικά ταιριάζει στον James Hetfield και που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού (εκτός από το youtube).

Ο James Hetfield δεν σταματά να κλάνει (αλήθεια).

Exit mobile version