Ναι κύριοι, έχουμε και ράγκμπι στην Ελλάδα!

Ναι κύριοι, έχουμε και ράγκμπι στην Ελλάδα!

Μπορεί ο τίτλος να προκαλέσει καχυποψία ή περιέργεια ή οτιδήποτε μπορεί να νιώσει ο ανθρώπινος νους, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σίγουρα στη χώρα μας πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που μονοπωλεί στο κοινό τα αλλά αθλήματα να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και από πλευράς οικονομικού αλλά και ανταπόκρισης του κοινού.
Το Ράγκμπι κάνει όμως την επανάσταση του στον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση να έρθει ένα εντελώς άγνωστο άθλημα στα μέρη μας. Το ράγκμπι (football για τους Αμερικάνους, ξύλο για ένα πεπόνι για τους Έλληνες) ανοίγει και επίσημα την αυλαία στο πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα στην ιστορία. Από φέτος υπάρχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι και υπό την αιγίδα της θα πραγματοποιηθεί το πρώτο πρωτάθλημα.
Η ανταπόκριση ήταν άμεση καθώς εδώ και αρκετά χρόνια διεξαγόντουσαν διάφορα τουρνουά στα γήπεδα (ποδοσφαίρου) στο Λεκανοπέδιο.

1380400_10151898875708774_1791560680_n

Οι διαθέσιμες ομάδες στην πρώτη κατηγορία είναι 5 (Προμηθέας Ρέντη, ΑΕΚ Κοκκινιάς, Πήγασος Νέου Κόσμου, Ιππότες Ρόδου και Άρης Πετρούπολης). Ίσως και να είναι λίγες οι ομάδες αλλά είναι η πρώτη προσπάθεια και τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Επίσης υπάρχει και πρωτάθλημα Β’ Εθνικής αλλά και περιφερειακά.

Η πρώτη αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σ/Κ (19-20 Οκτωβρίου) και θα έχει συνολικά 10 αγωνιστικές μέχρι και τον τελικό που θα γίνει ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες στις 17 ή 18 Μαΐου . Η πρώτη αγωνιστική έχει ως εξής : Προμηθέας Ρέντη- Άρης Πετρούπολης και Πήγασος Νέου Κόσμου – Ιππότες Ρόδου . Ρεπό έχει η ΑΕΚ Κοκκινιάς.
Το Ελληνικό Ράγκμπι βασίζεται στα πρότυπα της Αυστραλίας και της Ευρώπης και όχι σε αυτά των Η.Π.Α. Αρχικά δεν υπάρχουν προστατευτικά (εκτός από το μασελάκι) όπως στο Αμερικάνικο ράγκμπι και υπάρχουν επίσης αρκετές διαφορές στους κανονισμούς (κάτι σαν το ΝΒΑ με τα πρωταθλήματα της Ευρώπης).

Και ναι… Υπάρχει και η Εθνική ομάδα Ράγκμπι την οποία πλαισιώνουν αρκετοί ομογενείς από την Αυστραλία (η οποία είναι και υπερδύναμη στο άθλημα), αλλά και παίκτες που αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες. Ενδεικτική είναι και η νίκη εναντίον της Εθνικής Ταϊλάνδης με 0-90 στις 12/10. Προπονητής είναι ο Στηβ Γεωργαλλής με βοηθούς τον Τζιμ Πιζάνια και τον Μάθιου Ασχιλλ . Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο Αναστάσης Πανταζίδης.

Φιλική συμμετοχή θα έχει και η Νεάπολη Λακωνίας η οποία όμως δεν θα πάρει επίσημα μέρος στο πρωτάθλημα αλλά θα αγωνιστεί εναντίον του Άρη Πετρούπολη, σε φιλικό αγώνα τη δεύτερη αγωνιστική.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και το hellasrugbyleague.blogspot.gr που έχει όλα τα νέα γύρω από το Ελληνικό ράγκμπι.

Προμηθέας Ρέντη
Προμηθέας Ρέντη
ΑΕΚ Κοκκινιάς
ΑΕΚ Κοκκινιάς
Πήγασος Νέου Κόσμου
Πήγασος Νέου Κόσμου
Ιππότες Ρόδου
Ιππότες Ρόδου
Άρης Πετρούπολης
Άρης Πετρούπολης
Νεαπολη Λακωνίας
Νεαπολη Λακωνίας

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *